Astfel, Aurel Cocioran a fost numit directorul acestei direcţii şi a fost promovat de pe poziţia de manager al Departamentului de Retehnologizare, fiind cel mai tânăr director din istoria Hidroelectrica numit pe o funcţie strategică în companie, se arată în comunicat.
Este unul dintre puţinii manageri ai Hidroelectrica care sunt menţinuţi sau promovaţi în urmă procesului de selecţie desfăşurat cu firma Pedersen&Partners în anul 2013.
Aurel Cocioran a absolvit Facultatea de Energetică la Universitatea Politehnică Bucureşti în anul 2003, cu dublă specializare în centrale hidroelectrice şi inginerie economică. În perioada 2003-2004 a absolvit un Master în Hidroenergetica, la aceeaşi universitate, pentru că în 2010 să obţină un MBA la Universitatea din Viena în managementul proiectelor şi proceselor.
Lucrează la Hidroelectrica din anul 2003 şi are experienţă profesională de peste 10 ani în domeniul investiţiilor complexe în infrastructură energetică, din care 6 ani experienţă în poziţii de top management. A ocupat succesiv funcţiile de Director Program în perioada 2007-2009 şi Director al Uzinei de Retehnologizare SH Slatina, 2009-2010. Din 2010 a fost promovat Director al Direcţiei Retehnologizare, în executivul companiei. Din 2013 şi până în prezent a ocupat poziţia de manager al Departamentului Retehnologizare. Vorbeşte fluent engleză şi franceză.
Poziţia lăsată liberă de Aurel Cocioran, respectiv cea de manager al Departamentului Retehnologizare, a fost ocupată tot începând din 5 mai de Daniela Iordănescu, care până la dată de 30 aprilie 2014 a ocupat poziţia de Executiv Business Director la Litostroj Power, Slovenia (fosta SKODA), unul dintre cei mai mari constructori de agregate hidroenergetice din lume.
Două dintre cele mai mari centrale din România – Stejaru şi Vidraru – sunt şi în prezent echipate cu hidroagregate SKODA montate în perioada 1960-1964.
Daniela Iordănescu a absolvit Universitatea Politehnică din Timişoara, Facultatea de Inginerie Mecanică în anul 1992. Are specializări în Project Risk Management, Marketing – Vânzări şi Managementul Calităţii.
Din 22 de ani de activitate, 18 ani a activat la UCM Reşiţa S.A., unde a debutat că inginer, pentru că ulterior să fie promovată pe postul de Manager de Vânzări la Departamentul de Export, iar din 2007 până în 2010 să ocupe poziţia de Head of Internaţional Business.
Din 2010 a început colaborarea cu firma Litostroj Power, Slovenia, unde a fost Manager de Vânzări regional. Din 2011 şi până în prezent a ocupat funcţia de Executiv Business Director. Vorbeşte fluent engleză, germană, franceză şi slovenă.
‘Compania a moştenit la momentul intrării în insolvenţă peste 300 titluri de investiţii dintre care multe având o componentă energetică redusă. Hidroelectrica a cheltuit în ultimii 10 ani pe investiţii peste 2,5 miliarde euro iar pentru finalizarea lor ar mai trebui alocaţi încă 2 miliarde euro. În condiţiile în care România se confruntă cu un excedent al producţiei de energie electrică, cu o scădere accentuată a consumului de energie şi a preţului energiei în piaţă, Direcţia condusă de domnul Cocioran va trebui să elaboreze o strategie privind viitorul acestor proiecte pentru care şi restul de executat valoric este inamortizabil pe durata de viaţă a acestor investiţii’, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Potrivit acestuia, Daniela Iordănescu va avea misiunea ca în cursul acestui an să finalizeze documentaţiile de atribuire a contractelor privind retehnologizarea centralelor Stejaru, Vidraru, Răul Mare şi Marişelu, centrale cu o putere instalată de aproape 1000 de MW şi cu un aport semnificativ în serviciile tehnologice de sistem.
‘Prin finalizarea acestor proiecte, vom avea retehnologizată peste 50% din puterea instalată a Hidroelectrica, cu un aport de peste 70% în producţia companiei, asigurând totodată şi prelungirea ciclului de viaţă a acestor hidroagregate cu cel puţin încă 30 de ani’, a mai spus Borza.