Vârful producției s-a înregistrat ieri, la orele 20, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurând 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei, dintr-un consum național de 9.908 MW. Energia livrată în rețea a fost de 80,7 GWh aceasta fiind a patra valoare din istoricul producției societății, al cărei maxim a fost de 83.9 GWh.
„Astfel de momente arată clar cât de importantă este componenta hidro pentru Sistemul Energetic Național. Doresc să reafirm că ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să așezăm investițiile, retehnologizările și mentenanța, astfel încât performanțele Hidroelectrica să fie durabile. Buna organizare a zonei de producție face ca societatea noastră să aibă un rol cheie în SEN și vrem să ne consolidăm această poziție. Hidroelectrica este coloana vertebrală a siguranței sistemului energetic, iar faptul că astăzi putem produce la o asemenea capacitate dovedește că societatea s-a pregătit corespunzător pentru a funcționa în condiții de vârf de consum și a respectat programele de mentenanță și pregătire pentru sezonul rece sau în condiții de iarnă. Mai mult, energia pe care o producem este una pe care consumatorii se pot baza, iar acesta este un avantaj uriaș pe care îl avem față de celelalte energii verzi, dar și față de producția din surse clasice” – a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica, în comunicat.
Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW. Hidroelectrica este, de asemenea, una dintre cele mai profitabile societăți, profitul brut al acesteia pentru anul 2017 fiind estimat la 1,6 mld. lei.