Centrala Vidraru este una dintre cele mai mari din ţară, cu o capacitate de 220 MW, şi a fost pusă în funcţiune în 1964.
De asemenea, în iunie urmează să fie inaugurată centrala de la Bretea, de 12 MW, în urma unei investiţii de aproape 50 de milioane euro.
Borza speră că în acest an va fi inaugurată şi centrala de la Răstolniţa, pentru care este nevoie, însă, de o Hotărâre de Guvern privind coridorul de expropriere.
Documentaţia pentru decizia Executivului a fost înaintată încă din 2012, susţine Borza.
„Stăm de 4 ani după guvernele Romaniei să promoveze o Hotărâre prin care să rezolve problema acelor terenuri care vor fi inundate de lacul de acumulare”, menţionează reprezentantul administratorului judiciar.
Potrivit acestuia, suprafaţa vizată este de circa de 90 de hectare. Hidroelectrica a investit deja circa 200 de milioane de euro în centrala de la Răstolniţa, proiect cu o capacitate de 35 MW a cărui valoare totală este estimată la 220 de milioane de euro.
În 2016 vor fi atribuite şi contractele de retehnologizare pentru centralele Râul Mare-Retezat şi Mărişelu.
În total, Hidroelectrica şi-a planificat investiţii de 250 milioane euro în 2016.
Compania estimează pentru acest an o producţie de 15 TWh şi un profit brut de 1,3 miliarde lei, care ar fi cel mai mare din istoria companiei.