Al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial a anunţat joi că profitul înainte de taxe a urcat cu 158%, la 6,09 miliarde de coroane suedeze, în timp ce analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la 5,05 miliarde de coroane suedeze, scrie Agerpres.
Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019 – înaintea pandemiei – profitul a crescut cu 22%.
„Majorarea profitului este în principal rezultatul succesului noilor colecţii de toamnă, al reducerii stocurilor şi al controlului costurilor”, a afirmat directorul general, Helena Helmersson.
„Vânzările din septembrie în monedă locală sunt uşor mai ridicate decât în perioada similară din 2020, chiar dacă suntem afectaţi de perturbările şi întârzierile din lanţurile de aprovizionare”, se arată în comunicatul H&M.
Compania suedeză a propus pentru noiembrie plata unor dividende de 6,50 coroane pe acţiune pentru câştigurile din 2020.
H&M a informat că aproximativ 50 din cele 5.000 de magazine sunt temporar închise, faţă de 180 în iunie. În perioada de vârf a pandemiei, cele mai multe magazine au fost închise în urma restricţiilor.
Luna aceasta, Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat de asemenea profituri trimestriale peste nivelul de dinaintea pandemiei.
În ultimii ani, profitul H&M a scăzut, iar stocurile de haine nevândute au crescut, în condiţiile în care grupul nu a reacţionat suficient de rapid la modificarea cererii şi explozia comerţului electronic.
Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.
Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.