Holcim România l-a numit pe Remus Viscol în funcția de director al diviziei de Agregate

05 06. 2024
Remus Viscol Holcim

Remus Viscol are studii în inginerie mecanică și cu o experiență de peste 22 de ani în cadrul Holcim România. Viscol a avansat pe diverse roluri, de la cel de inginer vânzări betoane Craiova la cel de manager național vânzări betoane, în 2013, iar începând cu anul 2021 având poziția de Manager betoane pe Regiunea de Sud.

Holcim SA a avut anul trecut afaceri de peste 2,6 miliarde de lei în România, circa 524 milioane de euro, în creștere cu 17% față de 2022, potrivit datelor publicate la Ministerul Finanțelor. Este pentru prima dată când afacerile companiei pe plan local trec de pragul de 500 de milioane de euro. Profitul net al companiei a fost de 448,4 milioane de lei, în creștere cu 5% față de anul precedent. Holcim a avut anul trecut un număr mediu de angajați de 1.162.

„Sunt onorat să preiau conducerea Diviziei de Agregate într-o perioadă de evoluție și transformare. Ne propunem să continuăm să furnizăm produse diversificate, respectând standardele de calitate care ne definesc. Prioritatea noastră este să dezvoltăm și să consolidăm parteneriate de lungă durată, să răspundem prompt și eficient cerințelor pieței și să contribuim activ la construcții trainice și performante pentru viitor”, a adăugat Remus Viscol, director Agregate în cadrul Holcim România.

Holcim este unul dintre cei mai mari producători de agregate din țară, cu patru stații localizate la Sălcioara, Neudorf, Stăncești și Gligorești. În cadrul acestora, se produce și se livrează: agregat fin (nisip), agregat sortat (pietriș natural și concasat), agregat grosier (refuz de ciur) și agregat amestec (balast natural și pietriș concasat), constituind materia primă esențială pentru producerea de beton, BCA, asfalt, mortare, adezivi etc.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, patru stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).