Holcim și-a vândut activele din Brazilia pentru 1,025 de miliarde de dolari

Holcim a anunţat vineri vânzarea afacerii sale din Brazilia către Companhia Siderúrgica Nacional (CSN), pentru o valoare de antrepriză de 1,025 miliarde de dolari, o decizie care va ajuta cel mai mare producător mondial de ciment să-şi diversifice activităţile, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 10 sept. 2021, 20:56
Holcim și-a vândut activele din Brazilia pentru 1,025 de miliarde de dolari

„Această tranzacţie este un nou pas în transformarea noastră pentru a deveni lider global în soluţii inovative şi sustenabile pentru clădiri, şi ne dă flexibilitate pentru a continua să investim în oportunităţi atractive de creştere”, a afirmat directorul general al Holcim, Jan Jenisch.

Vânzarea include cinci fabrici integrate de ciment ale Holcim, patru unităţi de măcinare şi şase de agregate pentru beton, precum şi 19 facilităţi unde se produce beton gata amestecat.

În ianuarie, Holcim a plătit 3,4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea firmei de acoperişuri Firestone Building Products, cea mai mare achiziţie din peste un deceniu.

În urma vânzării către CSN în Brazilia, Holcim îşi va reduce semnificativ nivelul datoriei, iar o parte din bani vor fi reinvestiţi pentru extinderea afacerii de acoperişuri.

Vânzările de ciment au crescut anul acesta în Brazilia, în urma majorării cererii din sectorul imobiliar. Conform datelor grupului SNIC,vânzările totale în primele opt luni din acest an au urcat cu 11,4%, la 43,4 milioane de tone.

Compania elveţiană, care recent şi-a simplificat denumirea, renunţând la LafargeHolcim, continuă evoluţia foarte bună sub conducerea directorului general Jan Jenisch, raportând creşteri semnificative ale vânzărilor şi profitului în primul semestru din 2021.

Vânzările mai ridicate vin în urma reluării proiectelor imobiliare, măsurile de stimulare ale guvernelor urmând să sprijine suplimentar creşterea în a doua parte a anului.

În primele şase luni din acest an, marja operaţională a urcat la 15,8%, de la 11,2% în urmă cu un an. Jenisch a explicat că această îmbunătăţire nu este singulară ci sustenabilă.

Vânzările au urcat cu 17,4% în primul semestru din 2021, la 12,56 miliarde de franci elveţieni (14 miliarde de dolari), în timp ce profitul operaţional (EBIT) a crescut cu 66,1%, la 1,98 miliarde de franci elveţieni.

Compania se aşteaptă ca această creştere a câştigurilor să continue în toate regiunile sale până la finalul anului, iar în 2021 profitul operaţional ar urma să crească cu cel puţin 18%, după ce anterior previzionase un avans de 10%.

Holcim a intrat pe piaţa din România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
China a prelungit cu trei luni ancheta antidumping declanșată împotriva importurilor de brandy și coniac din Uniunea Europeană
China a prelungit cu trei luni ancheta antidumping declanșată împotriva importurilor de brandy și coniac din Uniunea ...
Ministerul Comerțului din China a anunțat miercuri că va prelungi cu trei luni ancheta antidumping asupra coniacului originar din Uniunea Europeană, o perioadă mai scurtă decât cea permisă......
Taiwanul respinge din motive de concurență tranzacția prin care Uber preia afacerea Foodpanda de pe insulă
Taiwanul respinge din motive de concurență tranzacția prin care Uber preia afacerea Foodpanda de pe insulă
Autoritățile din Taiwan au blocat tranzacția de 950 de milioane de dolari prin care Uber Technologies preia afacerea Foodpanda ...
INHGA: Cod galben de inundații pe răurile din patru județe, până joi la prânz
INHGA: Cod galben de inundații pe răurile din patru județe, până joi la prânz
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râuri ...
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov: Companiile noastre au început să folosească bitcoinul în comerțul internațional, după ce am legalizat aceste tranzacții
Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov: Companiile noastre au început să folosească bitcoinul în comerțul internațional, ...
Companiile ruse au început să utilizeze bitcoin și alte monede digitale în plăți internaționale în urma modificărilor ...