Horia Braun a fost numit economist şef la BCR

Horia Braun a fost numit economist şef şi director al Departamentului de Cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române, începând cu 1 ianuarie 2017, potrivit unui comunicat al băncii remis miercuri Agerpres.
Economica.net - mie, 09 nov. 2016, 14:12
Horia Braun a fost numit economist şef la BCR

Până la această numire Horia Braun a activat în cadrul ING Investment Management Romania, din octombrie 2007, deţinând poziţia de manager de investiţii instrumente cu venit fix şi, ulterior, pe cea de director al Departamentului de Investiţii din cadrul ING Pensii.

În aprilie 2013 a fost numit director general al NN Investment Partners, până când a fost relocat în Cehia pentru a prelua funcţia de director de Investiţii pentru regiune, având în administrare active de patru patru miliarde de euro.

Horia Braun este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ Cluj şi Master of Arts în Economie la Central European University Budapesta, deţinând certificarea Chartered Financial Analyst din 2006.

Banca Comercială Română este membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate&investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR are active de 14,4 miliarde euro şi oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri, 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR are la dispoziţie o reţea naţională de ATM, peste 2.000 de bancomate şi POS-uri, peste 13.500 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Are 46.500 de angajaţi ce deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.800 de filiale din 7 ţări precum Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia.

La sfârşitul primului trimestru din 2015, Erste Group deţinea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro şi înregistra un raport cost/venituri de 56,1%. Indicele capitalului comun de rangul 1, Basel 3 implementat integral, s-a situat la 10,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Va reuși SUA să inunde lumea cu gaze lichefiate (LNG) în schimbul renunțării la suprataxe sau „se împușcă Trump în picior”?
Va reuși SUA să inunde lumea cu gaze lichefiate (LNG) în schimbul renunțării la suprataxe sau „se împușcă Trump ...
O analiză a The Economist preluată de Energy Press arată că Statele Unite nu au foarte multe șanse să hărțuiască lumea pentru a vinde cantitățile enorme de gaze pe care și le dorește......
Trump cere tranzit liber pentru navale americane prin canalele Panama şi Suez
Trump cere tranzit liber pentru navale americane prin canalele Panama şi Suez
Donald Trump a cerut sâmbătă trecerea liberă a navelor americane prin canalele Panama şi Suez şi i-a solicitat secretarului ...
Trump Jr. crede că centrul şi estul Europei evoluează mai favorabil decât partea occidentală
Trump Jr. crede că centrul şi estul Europei evoluează mai favorabil decât partea occidentală
Relaţia personală bună şi bazată pe încredere între premierul ungar Viktor Orban şi preşedintele american Donald ...
Cât de aproape sunt frații Pavăl, proprietarii Dedeman, de un miliard de euro în imobiliare
Cât de aproape sunt frații Pavăl, proprietarii Dedeman, de un miliard de euro în imobiliare
Frații Adrian și Dragoș Pavăl și-au mai adăugat o clădire de birouri din București în portofoliul imobiliar deținut ...