Horia Braun a fost numit economist şef la BCR

Economica.net
09 11. 2016
maxresdefault_75226900

Până la această numire Horia Braun a activat în cadrul ING Investment Management Romania, din octombrie 2007, deţinând poziţia de manager de investiţii instrumente cu venit fix şi, ulterior, pe cea de director al Departamentului de Investiţii din cadrul ING Pensii.

În aprilie 2013 a fost numit director general al NN Investment Partners, până când a fost relocat în Cehia pentru a prelua funcţia de director de Investiţii pentru regiune, având în administrare active de patru patru miliarde de euro.

Horia Braun este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ Cluj şi Master of Arts în Economie la Central European University Budapesta, deţinând certificarea Chartered Financial Analyst din 2006.

Banca Comercială Română este membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate&investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR are active de 14,4 miliarde euro şi oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri, 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 510 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR are la dispoziţie o reţea naţională de ATM, peste 2.000 de bancomate şi POS-uri, peste 13.500 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Are 46.500 de angajaţi ce deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.800 de filiale din 7 ţări precum Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia.

La sfârşitul primului trimestru din 2015, Erste Group deţinea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro şi înregistra un raport cost/venituri de 56,1%. Indicele capitalului comun de rangul 1, Basel 3 implementat integral, s-a situat la 10,2%.