Hotelul Riviera Olăneşti, Riviera Mamaia, SC Vest Televiziune, implicate într-un circuit de spălare de bani – surse

Hotelul Riviera din Olăneşti, Riviera din Mamaia, SC Vest Televiziune şi Lifi Tour Olăneşti sunt implicate într-un circuit financiar-fiscal de spălare de bani şi evaziune fiscală, coordonat de Maria Tudor şi Ion Tudor, la care poliţiştii au efectuat miercuri mai multe percheziţii, au precizat surse judiciare, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 31 aug. 2016, 14:19
Hotelul Riviera Olăneşti, Riviera Mamaia, SC Vest Televiziune, implicate într-un circuit de spălare de bani - surse

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române au efectuat, miercuri, 13 percheziţii în judeţul Vâlcea, trei în Bucureşti şi una în Constanţa, audierile în acest dosar fiind făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Conform surselor judiciare citate, administratorii menţionaţi au trecut societatea Riviera Olăneşti în patrimoniul Riviera Mamaia, iar de acolo în patrimoniul personal, la preţ subevaluat.

Prejudiciul înregistrat este estimat la circa 10 milioane de euro.

Au fost depistate nouă persoane, care la acest moment au calitatea de suspect în cauză.

‘La data de 31 august, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani’, informa un comunicat al IGPR, transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2006 – 2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

‘Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creşterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat’, se arată în comunicat.

Acţiunea beneficiază de suportul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al poliţiştilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliţie judeţene Argeş, Olt şi Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Croația își alege astăzi președintele. Retorica populistă pare a favoriza alegerea lui Zoran Milanovic
Croația își alege astăzi președintele. Retorica populistă pare a favoriza alegerea lui Zoran Milanovic
Croaţii votează duminică pentru a-şi alege preşedintele, într-un al doilea tur de scrutin care se anticipează că va fi câştigat de Zoran Milanovic, a cărui retorică populistă a avut......
Serviciile de informaţii sud-coreene confirmă capturarea de armata ucrainiană a doi soldați nord-coreeni
Serviciile de informaţii sud-coreene confirmă capturarea de armata ucrainiană a doi soldați nord-coreeni
Serviciile de informaţii sud-coreene au confirmat, duminică, faptul că Ucraina a capturat doi soldaţi nord-coreeni în ...
Dacia Duster va avea sistem 4×4 cu punte spate electrificată
Dacia Duster va avea sistem 4×4 cu punte spate electrificată
Directorul executiv al mărcii Dacia la nivel mondial a confirmat oficial că SUV-ul Duster va avea o versiune cu tracțiune ...
Top cinci cele mai bine remunerate profesii din România. IT-iștii au cele mai mari salarii, urmați de angajații din asigurări, bănci și energie. Cum stau bugetarii?
Top cinci cele mai bine remunerate profesii din România. IT-iștii au cele mai mari salarii, urmați de angajații din asigurări, ...
Creșterea salariilor a stimulat economia să rămână pe plus, dar a alimentat deficitul bugetar. Conform Institutului ...