Hoții cibernetici au furat monede cripto în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului – raport

Valoarea criptomonedelor furate prin atacuri de tip hack la nivel global a fost de două ori mai mare în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă din 2023, pierderile fiind cauzate de un număr mic de atacuri de mari dimensiuni și de creșterea prețurilor acestor valute, au declarat vineri cercetătorii din domeniul blockchain de la TRM Labs, relatează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 06 iul. 2024, 10:57
Hoții cibernetici au furat monede cripto în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului - raport

Hackerii au furat monede cripto în valoare de peste 1,38 de miliarde de dolari până la 24 iunie 2024, comparativ cu 657 de milioane de dolari în aceeași perioadă din 2023, a scris TRM Labs într-un raport.

Furtul median a fost de o ori și jumătate mai mare decât în ​​anul precedent, se arată în raport.

„Deși nu am observat schimbări fundamentale în securitatea ecosistemului criptomonedei, am observat o creștere semnificativă a valorii diferitelor jetoane, de la bitcoin la ETH (eter) și Solana, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a spus Ari Redbord, director global de politici la TRM Labs, relatează Reuters.

Aceasta înseamnă că infractorii cibernetici sunt mai motivați să atace platformele cripto și pot fura mai mult atunci când o fac, a spus Redbord.

În general, valorile criptomonedelor au recuperat teren de la minimele înregistrate la sfârșitul anului 2022, ca urmare a prăbușirii atunci a bursei de tranzacții cripto a lui Sam Bankman-Fried, FTX. Bitcoin a atins un maxim istoric de 73.803,25 de dolari în luna martie a acestui an.

Printre cele mai mari furturi de criptovalute care au avut loc în acest an este cel în valoare de 308 milioane de dolari de la bursa de tranzacționare japoneză DMM Bitcoin, în ceea ce compania a numit o „scurgere neautorizată”.

Companiile de criptomonede sunt ținte frecvente pentru hack-uri și atacuri cibernetice, deși pierderile de această amploare sunt rare.

Volumele de criptomonede furate în 2022 au fost de aproximativ 900 de milioane de dolari, a spus Redbord, parțial din cauza celor peste 600 de milioane de dolari furate dintr-o rețea blockchain legată de jocul online Axie Infinity. Statele Unite au făcut legătura între hackerii nord-coreeni și acest furt.

Organizația Națiunilor Unite a acuzat Coreea de Nord că folosește atacurile cibernetice pentru a-și finanța programele nucleare și de rachete. Coreea de Nord a negat anterior acuzațiile de hacking și alte atacuri cibernetice.

România își scoate la licitație spațiul maritim. Vezi cu cât – https://www.economica.net/apele-romane-scot-la-licitatie-spatiul-maritim-pentru-activitati-de-piscicultura-si-acvacultura-perioada-de-inchiriere-e-de-20-de-ani_758302.html

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că, în cursul zilei de joi, va pleca într-o vizită în Ungaria, în capitala Budapesta urmând să aibă loc "o reuniune decisivă" pe tema intrării......
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
Deficitul comercial al României cu Polonia a ajuns la 4 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în condiţiile în ...
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, ...
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
În urma recentelor îmbunătăţiri ale ratingului Greciei de către agenţiile de evaluare financiară şi a realizării ...