Huawei a livrat 100 de milioane de smartphone-uri de la începutul anului

Gigantul chinez Huawei Technologies a anunţat vineri că a livrat 100 de milioane de telefoane mobile inteligente în primele cinci luni din acest an, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 21 iun. 2019, 11:27
Huawei a livrat 100 de milioane de smartphone-uri de la începutul anului

Preşedintele responsabil cu producţia, He Gang, a anunţat aceste cifre cu ocazia lansării la Wuhan, în China, a noului model Nova 5.

Luni, directorul general Ren Zhengfei a anunţat că se aşteaptă ca vânzările să scadă la aproximativ 100 de miliarde de dolari în 2019 şi în 2020, deoarece afacerile sunt sub presiune în urma sancţiunilor SUA.

Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), în creştere cu 19,5% faţă de 2017.

Şeful Huawei estimează că o redresare a afacerilor va avea loc în 2021.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.

Analiştii au avertizat că Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta şi există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe pieţele internaţionale.

Huawei este al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum.

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat recent că va începe să-şi suspende relaţiile cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care face parte dintre cele considerate „riscante” de către Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat „oaie neagră” de către Washington,

Livrările Huawei ar putea scădea anul acesta cu 4% – 24% dacă sancţiunile rămân în vigoare, conform analiştilor de la Fubon Research şi Strategy Analytics. De asemenea, companiile din sectorul tehnologic, cum ar fi Google şi ARM, au anunţat că vor opri livrările şi actualizările către Huawei.

„Huawei ar putea dispărea anul viitor de pe piaţa telefoanelor mobile inteligente din Europa Occidentală dacă pierde accesul la Google”, a apreciat Linda Sui, director în cadrul Strategy Analytics.

Ea estimează că livrările Huawei ar putea scădea anul viitor cu încă 23%, dar crede că firma va supravieţui datorită cotei sale de piaţă din China.

Fubon Research, care anterior previzionase că Huawei va livra anul acesta 258 de milioane de smartphone-uri, se aşteaptă acum la doar 200 de milioane de unităţi, în cel mai rău caz.

Huawei ar putea fi nevoit să concedieze mii de angajaţi şi „să dispară ca jucător global o perioadă”, a apreciat Stewart Randall, de la compania de consultanţă Intralink.

Potenţialii cumpărători ai dispozitivelor Huawei se vor îndrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics şi Apple Inc, consideră analiştii.

Te-ar mai putea interesa și
Programul de guvernare: Prima autostradă care va traversa Munții Carpați va fi finalizată până la sfârșitul lui 2028
Programul de guvernare: Prima autostradă care va traversa Munții Carpați va fi finalizată până la sfârșitul lui 2028
Finalizarea primei autostrăzi montane, care va traversa Munţii Carpaţi, inclusiv primele tuneluri montane la profil de autostradă, până la sfârşitului anului 2028, se numără printre......
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Wizz Air lansează pentru perioada sărbătorilor promoții la biletele pentru cinci curse cu plecare din România
Transportatorul aerian Wizz Air anunță că oferă clienților posibilitatea de a cumpăra bilete pe cinci rute la tarife ...
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește până la 6%, se menține cota unică
Program de guvernare: Creștere estimată de 1,1% a veniturilor publice din PIB în 2025, contribuția la Pilonul 2 de pensii ...
Cota unică de impozitare ar urma să fie menţinută în următorii patru ani, pentru încurajarea mediului de afaceri, ...
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Tanczos Barna: Calendarul de buget încă nu există. Nu cred că se poate face bugetul pe 2025 până la finalul anului
Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a spus că nu există un calendar ...