În 2019 producătorul chinez a lansat mai multe serii de telefoane, inclusiv multi-premiata serie P30, considerată pe scară largă seria cu cea mai bună cameră foto disponibilă în prezent, precum și lider al categoriei din care face parte.
În luna mai, autorităţile americane au inclus Huawei pe o listă neagră de companii, din motive de securitate naţională, interzicându-i să cumpere componente americane fără o licenţă specială.
Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane, este impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri.
Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa. Analiştii au avertizat că Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta şi există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe pieţele internaţionale. Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum. Potenţialii cumpărători ai dispozitivelor Huawei se vor îndrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics şi Apple Inc, consideră analiştii.
Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc.