Huawei anunță că vrea să conecteze la internet 120 de milioane de persoane din zonele izolate

Huawei a încheiat un angajament global prin care se alătură alianței digitale Partner2Connect a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. Scopul acestui angajament este de a oferi conectivitate pentru aproximativ 120 de milioane de persoane din zonele izolate din peste 80 de țări până în 2025.
Lidia Neagu - mar, 29 nov. 2022, 13:30
Huawei anunță că vrea să conecteze la internet 120 de milioane de persoane din zonele izolate

Liang Hua, președintele Huawei, a anunțat această inițiativă în cadrul Forumului de Sustenabilitate 2022 al companiei, denumit Connectivity+: Innovate for Impact. Forumul a explorat modul în care inovația în domeniul TIC ar putea debloca valoarea comercială și socială a conectivității și ar putea conduce la sustenabilitate în era economiei digitale.

Printre speakerii de la eveniment s-au numărat lideri de rang înalt de la UIT și de la Organizația Națiunilor Unite, miniștri și autorități de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Cambodgia, Nigeria, Bangladesh și Pakistan, precum și lideri de afaceri, parteneri, experți și clienți din China, Africa de Sud, Belgia și Germania.

„Este limpede că simpla conectivitate nu este suficientă. Aceasta trebuie să fie accesibilă, conținutul trebuie să fie relevant și în limba locală, iar utilizatorii trebuie să aibă competențele necesare pentru a o utiliza cât mai bine”, a declarat secretarul general adjunct al UIT, Malcolm Johnson. „Mulțumim companiei Huawei pentru sprijinul acordat Coaliției digitale Partner2Connect (P2C) și pentru angajamentele anunțate în cadrul P2C în domeniile-cheie ale conectivității rurale și competențelor digitale.”

Siddharth Chatterjee, coordonatorul rezident al Organizației Națiunilor Unite în China, a făcut apel la „parteneriatele multilaterale” între factorii de decizie politică, sectorul privat, mediul universitar și societatea civilă pentru a elimina „realitatea îngrijorătoare” a unui decalaj digital care exclude o treime din populația globală.

„Lumea noastră dinamică are urgent nevoie de o cooperare digitală îmbunătățită pentru a valorifica potențialul de transformare al tehnologiei în vederea creării de noi locuri de muncă, a stimulării incluziunii financiare, a reducerii diferențelor de gen, a stimulării unei redresări ecologice și a reproiectării lumii noastre pentru a fi mai prosperă și mai favorabilă incluziunii”, a declarat acesta. „Acum este momentul să acționăm.”

În discursul său principal, Dr. Liang a subliniat că accesul la o rețea stabilă este o condiție de bază și un drept în era digitală. Pentru mulți dintre cei care rămân neconectați, accesul la o conectivitate fiabilă ar marca primul pas spre o transformare a vieții lor.

„Conectivitatea va fi mai mult decât un simplu instrument pentru comunicații convenabile”, a spus el. „Împreună cu tehnologiile digitale, cum ar fi cloud-ul și inteligența artificială, conectivitatea va contribui la aducerea tuturor în lumea digitală și va oferi acces la mai multe informații și competențe, la servicii mai bune și la oportunități de afaceri mai largi. Acest lucru va conduce, la rândul său, la o mai mare dezvoltare socială și economică.”

Cao Ming, președinte al Huawei Wireless Solution, a declarat: „(…)Am îmbunătățit constant soluțiile RuralStar și RuralLink pentru a extinde acoperirea de calitate în zonele îndepărtate, permițând unui număr mai mare de persoane, spitale comunitare, școli, administrații locale și întreprinderi mici și mijlocii să se bucure de aceleași experiențe de conectivitate în bandă de consum larg, de mare viteză, ca și cele din orașe.”

Soluțiile din seria RuralStar au oferit conexiuni pentru peste 60 de milioane de persoane din zone izolate din peste 70 de țări. Dezvoltarea rețelelor optice în bandă largă oferă o altă cale importantă pentru asigurarea unui serviciu universal. Huawei a propus o soluție inovatoare AirPON pentru zonele cu densitate scăzută a populației, inclusiv pentru zonele izolate. Această soluție reduce în mod continuu amprenta pe suprafața spațiilor pentru echipamente, costurile de instalare a fibrei optice și consumul de energie a rețelei, permițând în același timp implementarea rapidă a rețelelor de comunicații locale.

Numai în Africa, Huawei a instalat peste 250.000 de kilometri de cabluri de fibră optică, facilitând accesul a 30 de milioane de gospodării la bandă largă de mare viteză. Experiența utilizatorilor a cunoscut o îmbunătățire constantă. Viteza medie a conexiunii în bandă largă la nivel de reședință depășește deja 30 Mbit/s, oferind o experiență de rețea mai inteligentă, mai rapidă și mai cursivă.

Pe măsură ce infrastructura TIC continuă să evolueze, tehnologiile inovatoare, precum cloud-ul și inteligența artificială, permit celor din zonele rurale și îndepărtate să se bucure de confortul unei lumi digitale. Huawei Cloud a propus strategia Totul ca un serviciu/ Everything as a Service și a pus la dispoziție, prin intermediul serviciilor cloud, expertiza tehnică și experiența de peste 30 de ani a Huawei în domeniul transformării digitale. Acest lucru înseamnă că accesul la capacitățile de infrastructură digitală Huawei în cloud este acum la fel de ușor, accesibil și sustenabil precum furnizarea de apă și electricitate.

Transformarea digitală, pregătirea digitală și noile modele de afaceri sunt esențiale pentru o dezvoltare echilibrată în regiunile periferice. Huawei a anunțat anterior că, până în 2025, cu ajutorul infrastructurii TIC îmbunătățite, compania va colabora cu partenerii pentru a permite ca 500 de milioane de persoane să se bucure de servicii financiare digitale și 500.000 de persoane să se bucure de educație incluzivă.

În Cambodgia, prima țară parteneră P2C a UIT, Huawei va colabora cu departamentele guvernamentale prin intermediul Ministerului Poștei și Telecomunicațiilor și al universităților pentru a oferi 10.000 de oportunități de formare pentru profesioniștii din domeniul TIC în următorii cinci ani.

Te-ar mai putea interesa și
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Kosovo sunt lipsiţi de energie electrică de zile întregi din cauza mai multor probleme apărute ca urmare a unei furtuni de zăpadă sau......
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Franţa a încercat să stabilească "un dialog cu Moscova pe ...
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a investit în acest an peste 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, ...
45,8 milioane de tone de  mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
45,8 milioane de tone de mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 45,869 milioane tone, ...