Deși Richard Yu, CEO-ul diviziei Consumer Business Group al companiei chineze, nu a menționat numele dispozitivului şi nici nu a dezvăluit detalii despre modul în care acesta se va plia, dar a spus că noul telefon va folosi noul modem 5G – Balong 5000, potrivit Forbes.
În timpul prezentării, Yu a susținut că modemul 5G de la Huawei, care va suporta, de asemenea, reţele 2G, 3G și 4G, oferă viteze wireless de zece ori mai rapide decât 4G și de două ori mai rapid decât modemul Qualcomm 5G, X50.
Spre deosebire de cipul multimodal al Huawei, modemul X50 de la concurenţii Qualcomm, prezentat în decembrie anul trecut, este compatibil doar cu rețelele 5G și va necesita un cip suplimentar pentru a oferi suport 4G.
Cu toate acestea, la CES 2019, care a avut loc în ianuarie, Qualcomm a confirmat că soluția sa de 5G, compusă din procesorul Snapdragon 855 și modemul X50 5G, vor fi furnizate în acest an pentru mai mult de 30 de dispozitive mobile 5G, inclusiv smartphone-uri Android de la Google, LG, Motorola, OnePlus, Samsung, Vivo și Xiaomi.
„Credem că aproape toate dispozitivele mobile de 5G lansate în 2019 vor fi construite pe baza soluțiilor QualG Technologies 5G”, a declarat Cristiano Amon, președintele Qualcomm.
Anul trecut, Samsung a anunțat și modemul Exynos 5100, care este de asemenea compatibil cu rețelele 2G, 3G și 4G, care vor alimenta smartphone-urile compatibile cu reţeua 5G din Coreea de Sud, așteptate să apară luna viitoare la San Francisco., precum şi echipamente de infrastructură de rețea necesare.
Rețelele 5G sunt încă departe de a fi mature şi pregătite de funcţionare, însă hype-ul din jurul lor și din jurul telefoanelor 5G vor continua în 2019. În concluzie, nu există nicio îndoială că anul 2019 va fi anul 5G, cu un număr de noi dispozitive 5G (smartphone-uri, hotspot-uri mobile și routere) care vor ajunge pe piață. Dar acest lucru nu înseamnă că vor avea succes comercial având în vederă că infrastructura pentru reţeaua 5G nu va fi disponibilă la scară largă în acest an.