Aplicațiile construite pentru magazinul de aplicații Huawei vor avea mai puține reclame și notificări, a spus Jaime Gonzalo, Vicepreşedintele Huawei pentru servicii mobile europene. „Acest lucru este foarte bun din perspectiva confidențialității. Reclamele nu sunt importante pentru noi”, a declarat oficialul.
Afirmaţiile au fost făcute cu ocazia unui eveniment dedicat developerilor la Londra, pe 15 ianuarie.
În luna mai a anului trecut, din considerente de securitate naţională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administraţia americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane. Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile şi aplicaţiile pe care le foloseau pe smartphone-urile şi tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.
Una dintre cele mai mari provocări pentru Huawei după ce a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor rămâne impactul asupra diviziei de consumatori, mai exact vânzările de smartphone-uri. Totuşi, în pofida interdicţiei, producătorul chinez spune că a vândut anul trecut 6,9 milioane de telefoane 5G.
În prezent, noile telefoane Huawei funcţionează pe o versiune de Android open-source. Compania nu a fost foarte clară despre momentul în care ar putea începe să înlocuiască Android-ul cu Harmony, propriul sistem de operare, dar cel mai recent, un director executiv a sugerat că Harmony ar putea fi gata de utilizare până la jumătatea anului 2020.
Selecția de aplicații disponibile prin magazinul de aplicații Huawei rămâne slabă în comparație cu cea a Google. Amazon, Snapchat, TikTok și jocul „Fortnite” sunt disponibile prin intermediul galeriei de aplicații, dar, în rest, aplicațiile populare în rândul consumatorilor lipsesc.