Huawei lansează un program de conectare la internet a şcolilor din zonele rurale
Recent, Huawei și partenerii săi au finalizat procesul de conectare la Internet a Școlii Gimnaziale Poboru, județul Olt, situată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Slatina. Este prima școală din proiectul Huawei de conectare a unităților de învățământ care nu au acces la Internet, desfășurat sub conceptul „Școala se mută în mediul digital, dar educația
rămâne educație”.
Astfel, Huawei a donat echipamentele necesare conectării, în timp ce partenerii au asigurat partea de infrastructură. În plus, Huawei a donat tablete și laptopuri de ultimă generație pentru cadrele didactice ale școlii, astfel încât să susțină dezvoltarea abilităților digitale și continuarea predării online în perioada pandemiei.
Școala Gimnazială Poboru are 142 de copii în ciclul preșcolar, primar și gimnazial, care provin din satele comunei – Poboru, Albești, Cornățelu, Creți, Seaca și Surpeni.
„Educația este primordială pentru viitorul României. Ca lider global în tehnologie, ne dorim să susținem educația prin ceea ce știm noi cel mai bine să facem: oferirea de conectivitate și dezvoltarea de competențe digitale. Școala din Poboru reprezintă doar primul pas dintr-un proiect mai amplu pe care îl avem în plan pentru următorii ani, care presupune identificarea școlilor care au nevoie de conectivitate și susținerea acestora prin produsele, serviciile și know-how-ul Huawei și cele ale partenerilor noștri, cărora le mulțumim pentru implicare. Accesul la conexiune deschide o lume nelimitată de cunoștințe și de posibilități de dezvoltare, ceea ce le permite elevilor să aibă șansa la o educație mai bună”, spune George Zhang, CEO al Huawei Technologies în România.
Potrivit celor mai recente statistici, în România există peste 6.200 de școli, iar jumătate dintre acestea sunt situate în zone rurale, o parte dintre ele fără conexiune la Internet. Această situație reduce șansele copiilor la o educație care să țină cont de cele mai recente dezvoltări ale tehnologiei și face foarte dificilă continuarea cursurilor online în perioada pandemiei.
„Vă mulțumim pentru sprijinul acordat educației copiilor din Poboru. Conexiunea la Internet și accesul la noile tehnologii vor face procesul educațional mai simplu, mai distractiv și mai atractiv pentru elevi, oferindu- le oportunități mai bune de dezvoltare și șansa de a avea acces nelimitat la cunoștințe din diverse domenii. În special în această perioadă de
pandemie, facilitarea educației online este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru elevii noștri”, explică Marian Cîrstea, directorul Școlii Gimnaziale Poboru.