Huawei opreşte producţia de telefoane şi reevaluează obiectivul de a depăşi Samsung până în 2020

Huawei Technologies opreşte mai multe linii de producţie şi își reevaluează obiectivul de a deveni cel mai bine vândut producător de smartphone-uri din lume până în 2020, după ce interdicția comercială a SUA a ridicat întrebări serioase cu privire la accesul la servicii esențiale pentru vânzările internaționale, potrivit South China Morning Post.
Economica.net - mar, 04 iun. 2019, 18:30
Huawei opreşte producţia de telefoane şi reevaluează obiectivul de a depăşi Samsung până în 2020

Huawei monitorizează îndeaproape și evaluează situația după ce guvernul american a înterzis companiilor americane să furnizeze servicii şi componente gigantului de telecomunicații din Shenzhen, potrivit lui Zhao Ming, președintele Honor, unul dintre brandurile Huawei, la un briefing media care a avut loc la Shanghai.

„Pentru că a apărut această nouă situație, este prea devreme să spunem dacă suntem capabili să atingem acest obiectiv”, a spus Zhao, răspunzând la întrebările legate de planul companiei Huawei de a depăși Samsung Electronics și de a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume înainte de sfârșitul anului 2020.

Guvernul american a plasat Huawei, la mijlocul lunii mai, pe o listă neagră a comerțului, prin care a impus companiei restricţii privind achiziţia de servicii și componente de la companiile americane fără aprobare.

După această mişcare, companiile americane, inclusiv producătorii de cip-uri Intel, Qualcomm, Xilinx și Broadcom, le-au spus angajaților să nu aprovizioneze Huawei până la noi ordine. Google a suspendat, de asemenea, accesul Huawei la viitoarele actualizări ale sistemului de operare Android, ceea ce va afecta capacitatea sa de a oferi în viitor pe telefoanele sale aplicații Google.

Potrivit sursei citate, Foxconn, producătorul de electronice din Taiwan, care asamblează produse pentru multe telefoane mobile, inclusiv Apple și Xiaomi, a oprit mai multe linii de producție pentru telefoanele Huawei în ultimele zile, deoarece compania chineză a redus comenzile pentru telefoane noi.

Sursele citate de publicaţia chineză spun că producătorii de smartphone-uri au o flexibilitate în ceea ce privelte producția și pot crește sau reduce comenzile pentru a răspunde condițiilor schimbătoare ale pieţei și nu este clar dacă reducerea producției pentru Huawei este temporară sau face parte dintr-un program pe termen lung.

Cota de piaţă Huawei la nivel mondial a urcat la 15,7% în primul trimestru al anului 2019, de la 10,5% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Gartner, o firmă de cercetare din industrie. Samsung și Apple, în prezent cel mai mare și cel de-al treilea furnizor la nivel mondial, au înregistrat scăderi de cotă de piață până la 19,2% și, respectiv, 11,9% în primele trei luni, arată datele.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...