Huawei preconizează o scădere de 20% a vânzărilor de smartphone-uri, dar este încrezătoare că va livra echipamente 5G în Europa

Huawei preconizează că vânzările de smartphone-uri vor scădea cu 20% în acest an din cauza interdicției americane care interzice parteneriatele cu Google și alte companii din SUA, potrivit unor surse citate de publicaţia The Information. Producătorul chinez a vândut anul trecut 240 de milioane de telefoane, volum care l-a plasat pe locul doi în lume, iar acum se așteaptă la vânzări de maxim 200 de milioane de smartphone-uri.
Lidia Neagu - lun, 09 mart. 2020, 19:42
Huawei preconizează o scădere de 20% a vânzărilor de smartphone-uri, dar este încrezătoare că va livra echipamente 5G în Europa

Dacă estimările se vor adeveri înseamnă că SUA şi-au atins unul dintre obiectivele sale şi anume limitarea creșterii Huawei. SUA este convinsă că guvernul chinez poate folosi dispozitivele Huawei în scopuri de spionaj (în ciuda lipsei de dovezi publice concrete), iar restricționarea implicării furnizorilor americani reduce teoretic numărul de dispozitive țintă de pe piață. Huawei se bucură în continuare de vânzări puternice în China natală și în alte țări, dar ar putea avea dificultăţi dacă vrea să depăsească Apple sau Samsung

Pe de altă parte, compania Huawei este încrezătoare că unele firme europene de telecomunicații o vor alege pentru a furniza tehnologie 5G pentru rețelele lor de bază, a declarat vineri reprezentantul principal al companiei în UE, Abraham Liu, pentru Reuters.

Huawei, cu sediul în Shenzhen, este în centrul unui scandal între China și Statele Unite, acesta din urmă afirmând că tehnologia 5G a companiei ar putea fi folosită de Beijing pentru a spiona. Huawei a respins acuzațiile și a spus că SUA în sine are o lungă istorie de modificare a produselor digitale pentru colectarea informațiilor.

Liu a spus că este sigur că operatorii europeni vor alege Huawei ca furnizor de tehnologie pentru așa-numitele rețele de bază unde sunt procesate date sensibile.

„Este important să îi lăsăm pe aceștia (operatorii) să aibă libertatea de alegere și ei vor evalua care furnizor le poate aduce cea mai bună valoare de afaceri”, a spus Liu pentru Reuters.

În ianuarie, Uniunea Europeană a prezentat noi recomandări pentru statele membre, în ceea ce priveşte tehnologia 5G, în care a permis fiecărei țări să decidă ce rol ar putea juca Huawei în rețelele lor.

Marea Britanie a acordat recent Huawei un rol limitat în rețeaua sa mobilă 5G, declarând că va fi permisă în părțile nesensibile ale rețelei.

Liu a spus că după ce Huawei instalează tehnologia sa de rețea 5G, operatorii au „control 100%” asupra fluxurilor de informații din rețea și că orice acces la rețea este înregistrat.

„Construim întreaga autostradă și apoi operatorii autostrăzii vor decide taxele și câte mașini circulă pe autostradă. Dăm cheia … Ei au controlul deplin”, a spus el.

Germania şi Franţa, cele mai puternice economii din UE, nu şi-au anunţat încă planurile legate de furnizorii de echipamente pentru reţelele 5G.

 
Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...