Huawei vrea să concureze cu Apple în China prin lansarea unui smartphone care se pliază de trei ori

Grupul chinez de tehnologie Huawei a prezentat marţi noul Mate XT, un smartphone în forma literei Z care se pliază de trei ori, la doar câteva ore după ce Apple a lansat cel mai recent iPhone, transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 10 sept. 2024, 10:34
Huawei vrea să concureze cu Apple în China prin lansarea unui smartphone care se pliază de trei ori

Luni, grupul chinez anunţase că are deja peste trei milioane de precomenzi pentru noul său smartphone. Comparativ, întreaga piaţă globală pentru telefoane mobile pliabile a fost de aproape patru milioane de unităţi în trimestrul doi din 2024, conform datelor firmei de consultanţă IDC.

Mate XT va putea fi achiziţionat din 20 septembrie, aceeaşi zi în care noul iPhone ar urma să fie disponibil în magazine, scrie Agerpres.

Lansarea Mate XT, care vine după o serie de debuturi de succes de smartphone-uri, anul trecut, arată capacitatea Huawei de a face faţă sancţiunilor americane şi de a-şi consolida poziţia de competitor de top pentru Apple, care a fost nevoit să reducă preţurile la începutul anului pentru a-şi proteja cota de piaţă.

Deja Huawei comercializează două un smartphone-uri care se pliază de două ori, iar vânzările sale solide în China, cea mai mare piaţă mondială pentru telefoanele mobile inteligente, au ajutat grupul să depăşească Samsung Electronics anul acesta pe acest segment.

„Viitoarele produse Huawei nu vor afecta semnificativ afacerile Samsung şi Apple în privinţa cantităţii produselor. Există o limită a cantităţii de produse livrate. Totuşi, modelele Huawei vor avea un anume impact asupra vânzărilor pe anumite pieţe chinezeşti”, a apreciat Jene Park, analist la Counterpoint.

Piaţa telefoanelor mobile pliabile a crescut în ritm anual cu 57% în trimestrul doi din 2024, fiind livrate 3,9 milioane de unităţi, pe fondul extinderii în străinătate al producătorilor chinezi de smartphone-uri, conform datelor IDC. Preţul ridicat al acestor modele afectează vânzările. Modelul Mate X5 lansat anul trecut costa în China peste 10.000 yuani (1.406 dolari), aproape dublu faţă de un model nou iPhone 15.

Potrivit firmei de consultanţă IDC, pe plan global liderii pieţei pe segmentul telefoanelor mobile pliabile au fost în trimestrul doi din 2024 Huawei (cu o cotă de piaţă de 27,5%) şi Samsung, cu 16,4%. În China, Huawei a fost cel mai mare vânzător de telefoane mobile pliabile în al doilea trimestru al acestui an, cu o cotă de 42%.

Te-ar mai putea interesa și
Serviciul Google ”Găsește-mi dispozitivul” este disponibil România și în varianta offline
Serviciul Google ”Găsește-mi dispozitivul” este disponibil România și în varianta offline
Google anunță că a lansat în România serviciul ”Găsește-mi dispozitivul” în varianta offline prin care utilizatorii își pot localiza dispozitivele compatibile cu sistemul Android atunci......
Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 1,2% în perioada ianuarie – iulie 2024
Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 1,2% în perioada ianuarie – iulie 2024
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,2%, în primele şapte luni ...
Capacitate instalată de 32.000 MW în Sistemul Energetic Național până în 2030, creștere de 68% față de ce avem acum – ținte în PNIESC actualizat. Obiectivul e să devenim exportator net
Capacitate instalată de 32.000 MW în Sistemul Energetic Național până în 2030, creștere de 68% față de ce avem acum ...
Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC) al României, a fost revizuit, așa cum s-a cerut tututor ...
Intel amână proiectele vizând construirea unor uzine de cipuri în Germania şi Polonia
Intel amână proiectele vizând construirea unor uzine de cipuri în Germania şi Polonia
Producătorul american de semiconductori Intel a anunţat luni seara amânarea, pentru aproximativ doi ani, a proiectelor ...