Humio, un startup IT din Marea Britanie, primeşte finanţare de 20 milioane dolari. Un român se află pe lista investitorilor

05 04. 2020
midsection_businessmen_analyzing_charts_on_laptop_in_office_1128046391_4d6016296f824cd48bf762d5824e49e4_55340700

Această finanțare va fi folosită pentru a crește capacitățile astfel încât să ţină pasul cu cererea pe piețele globale și pentru a extinde dezvoltarea produselor.

Din partea fondului Accel, s-a implicat românul Andrei Brașoveanu, care este partener în cadrul acestui fond de venture capital şi absolvent de Princeton.

„Humio regândește complet modul în care funcţionează autentificarea modernă pentru a satisface mediile actuale de lucru ale clienţilor, în prem sau în cloud, iar utilizatorii au fost câștigați rapid de modul încântător în care se foloseşte soluția. Adoptarea imediată de către comunitatea DevOps arată modul în care Humio este unic poziționat pentru a răspunde nevoilor crescânde ale dezvoltatorilor de astăzi, oferind o soluție de valoare extrem de eficientă și mai bună. Suntem entuziasmați să ne întărim parteneriatul cu Humio”, a declarat Andrei Braşoveanu.

Co-fondatorul și CEO-ul Humio, Geeta Schmidt, spune că startup-ul dorea să construiască o soluție care să permită companiilor să înregistreze totul, reducând în același timp costul general asociat cu acest lucru, o reală provocare din cauza volumului de resurse și date implicate. Compania se adresează clienților care procesează mai mulţi terabyte de date pe zi.

„Am vrut cu adevărat să construim o infrastructură în care este ușor să înregistrăm totul și să răspundem la orice în timp real. Așadar, am creat o soluție de logare fără indici care vă permite să puneți […] întrebări ad-hoc pe volume mari de date”, a declarat Schmidt pentru TechCrunch.

Printre clienții Humio se numără Netlify, Bloomberg, HP Aruba și Michigan State University.

Compania de investiții americană Accel Partners este cunoscută pentru că a acordat finanțări timpurii unor startup-uri care au devenit mai apoi giganţi tech, precum Facebook, Dropbox, Flipkart, Slack. De asemenea, Accel a fost printre primii investitori în compania româno-americană UiPath.