Hypermarketul online Freshful al eMag a înregistrat anul acesta peste 455.000 de comenzi. Ce au cumpărat bucureștenii

Freshful, primul hypermarket 100% online din România, deținut de eMag, a depășit pragul de 65.000 de clienți în București și Ilfov. Retailerul a livrat aproximativ 455.000 de comenzi în 2022, cu 300 de livratori.
Alina Stanciu - vin, 23 dec. 2022, 11:49
Hypermarketul online Freshful al eMag a înregistrat anul acesta peste 455.000 de comenzi. Ce au cumpărat bucureștenii

Freshful a înregistrat anul acesta, între 1 ianuarie și 15 decembrie 2022, 456.876 de comenzi din partea a peste 65.000 de clienți din București și Ilfov, potrivit unui comunicat al companiei.

Cele mai vândute produse au fost apa plată la 2 litri (peste 930.000 de sticle vândute), bananele (cu 115.590 kg) și avocado ready to eat (84.764 de bucăți). De asemenea, în topul categoriilor se evidențiază produsele de bază (ulei, zahăr, făină, orez), dar și produsele și specialitățile din carne și pește.

Freshful comercializează peste 20.000 de produse alimentare și bunuri de larg consum de la parteneri și producători locali.

În primul an de activitate Freshful, 70% din totalul comenzilor s-au înregistrat în aplicația mobilă și 65% din totalul plătilor s-au realizat online, direct pe Freshful.ro și în aplicația de mobil, atât cu card bancar cât și cu cardul de tichete de masă Edenred.

„Înainte de a închide primul nostru an de activitate nu am slăbit motoarele, din contră, am continuat investițiile și le-am direcționat către îmbunătățirea procesului logistic al companiei, în planificarea optimizată a rutelor de livrare, optimizarea timpului de livrare și analiza datelor, alături de noul nostru partener, ORTEC. Așa s-a născut și funcționalitatea ETA. Scopul pe termen lung este să luăm decizii mai bune în ceea ce privește alocarea mai multor tipuri de resurse și, foarte important pentru consumator, să oferim mai multă vizibilitate și control în procesul de livrare a comenzilor. ” menționează Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG.

Începând cu 15 decembrie, clienții Freshful primesc un estimat de livrare mai precis de aproximativ 20 minute, pentru a ști exact și în timp real când vor intra în posesia cumpărăturilor.

Spre exemplu, dacă un client Freshful alege livrarea comenzii în intervalul 10:00-12:00, odată cu lansarea funcționalității ETA acesta poate vedea în site și în app, că livratorul Freshful sosește, spre exemplu, între 11:20 și 11:40. Această nouă funcționalitate oferă mai multă predictibilitate și flexibilitate clienților care vor putea să își planifice mai bine agenda, pentru că acum vor afla cu precizie cât timp au la dispoziție până vine livratorul cu bunătățile comandate.

Trei din patru clienți sunt abonați Genius.

În perioada sărbătorilor, flota de mașini și livratori a fost suplimentată iar programul de livrare a fost extins până la ora 24:00, astfel încât și mai mulți clienți să se bucure de timpul câștigat, evitând traficul și aglomerația din magazine.

„Perioada sărbătorilor care tocmai a început este una în care clienții consumă mai mult și mai divers. Astfel că ne așteptăm ca luna decembrie să reprezinte cam o lună și jumătate obișnuită din punct de vedere al volumelor de vânzări. Observăm deja o preferință a consumatorilor Freshful pentru produse festive și tradiționale, precum cozonacul, toba, salata boeuf, sarmalele, diverse dulciuri sau fructe exotice, citricele, carnea de porc sau băuturile spumante dar și cutiile cadou cu produse cosmetice, jucării și cutii cadou cu produse alcoolice”, completează Arnaud Dussaix, Strategy consultant Freshful by eMAG.

La final de 2022, Freshful numără peste 600 de angajați, iar serviciul de livrare în aceeași zi sau livrare programată pentru următoarele zile se realizează cu o flotă auto care astăzi numără peste 150 de mașini cu temperatură controlată

Companie românească fondată în 2021, Freshful oferă, pe platforma online și în aplicațiile mobile, o varietate de peste 20.000 de produse alimentare și bunuri de larg consum de la parteneri și producători locali.

Te-ar mai putea interesa și
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
ANPIS: Aproape 1,2 miliarde lei, valoarea alocaţiilor de stat pentru copii plătite în noiembrie 2024
Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii achitate în luna noiembrie 2024 a fost de 1,2 miliarde de lei, iar suma medie plătită a scăzut uşor, de la 336,31 în octombrie, la 336,18 lei pe......
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele Vladimir Putin promite mai multe ”distrugeri” în Ucraina după atacul din Rusia de sâmbătă
Preşedintele rus Vladimir Putin a promis duminică şi mai multă "distrugeri" în Ucraina după un atac cu drone în ajun, ...
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Inteligența artificială și locurile de muncă. Românii, printre cei mai îngrijorați europeni de pierderea joburilor
Românii se află printre europenii care se tem cel mai mult că inteligența artificială va duce la pierderea multor locuri ...
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas creează un gigant european în domeniul gestionării activelor,după tranzacţia 5,1 miliarde euro cu Axa
BNP Paribas SA va plăti 5,1 miliarde de euro pentru achiziţionarea diviziei de gestionare a activelor grupului francez ...