Hyundai a prezentat toate detaliile viitorului rival pentru Dacia Spring

Așa cum ați aflat deja de la Economica.net, Hyundai Inster este un vehicul de mici dimensiuni care va intra în zona de preț a mașinilor electrice sub 25.000 de euro.
Robert Stan - sâm, 29 iun. 2024, 12:38
Hyundai a prezentat toate detaliile viitorului rival pentru Dacia Spring

Prezentat la expoziția auto de la Busan, modelul Hyundai Inster este un derivat al deja cunoscutului Casper, model cu sistem termic de propulsie comercializat în Coreea încă din 2021. Doar că, deși împarte platforma cu acest vehicul, noul Inster are dimensiuni mai mari, oferă mai mult spațiu interior, este mai puternic tehnologizat și, desigur, se deplasează strict cu propulsie electrică.

Noul model se distinge printr-un profil robust (specific unui SUV de mici dimensiuni), suprafețe fluide, bare de protecție puternic conturate, dar si prin semnătura luminoasă cu detalii specifice temei Parametric Pixels. În funcție de varianta de echipare, Inster este disponibil cu jante de 15 inchi din oțel, sau de 15 și 17 inchi din aliaj, dar si cu faruri LED.

„Odată cu Inster, percepția despre SUV-urile de clasa mică se schimbă. Acestea devin o opțiune atrăgătoare pentru publicul global. Inster se remarcă prin designul distinctiv și interiorul centrat pe client”, consideră Simon Loasby, vicepreședinte senior și șef al centrului de design Hyundai.

Deși utilizează platforma unei mașini de clasă A, Hyundai Inster este mai spațios decât micul Casper, iar habitaclul său este modulabil. Toate scaunele pot fi rabatate pentru mai multă flexibilitate. Aparent, designerii și inginerii Hyundai s-au gândit chiar să permită posesorilor să doarmă în Inster, altfel ideea de face chiar și scaunul șoferului rabatabil e greu de înțeles.

Modelul dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi și de un ecran poziționat central tot de 10,25 inchi. Tema Parametric Pixels este prezentă și în habitaclu, grafica volanului accentuând aspectul high-tech al mașinii.

Dincolo de aspectul interior și exterior al mașinii, aceasta va ajunge la clienți cu o baterie standard de 42 kWh, opțional putând fi comandată una ceva mai mare, de 49 kWh. Cea de-a doua asigură, conform producătorului, o autonomie maximă de 355 km (WLTP).

În privința motorizării, clienții pot opta fie pentru o variantă de 71,1 kW (97 CP), fie pentru una de 84,5 kW (115 CP). Aceasta din urmă va putea fi asociată doar cu bateria de 49 kWh. Ambele motoare sunt realizate de Borg Warner.

Pentru încărcarea bateriilor, Hyundai Inster folosește un încărcător AC de 11 kW, sau unul DC de până la 120 kW. Cu acesta din urmă bateria poate fi alimentată de la 10% la 80% în aproximativ 30 de minute. Mașina are în dotarea standard atât sistem de încălzire a bateriei, cât și o pompă de căldură de înaltă eficiență. Totodată este disponibilă și funcția V2L care permite alimentarea unor dispozitive precum biciclete electrice, scutere, echipamente de camping, etc.

Desigur, fiind corespunzătoare standardelor de siguranță din Uniunea Europeană, una dintre piețele – țintă pentru Hyundai Inster, mașina are în dotarea standrad o mulțime de echipamente precum Surround View Monitor (SVM); Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R); Blind-spot View Monitor (BVM); Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5); Lane Keeping Assist (LKA); Lane Following Assist (LFA); Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA); Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), etc.

Poate cel mai important detaliu dezvăluit de oficialii Hyundai la Busan a fost prețul cu care acest model va ajunge în Europa. „Obiectivul nostru a fost întotdeauna să producem o mașină sub 25.000 de euro pentru clienții noștri din Europa. Suntem în mijlocul procesului de stabilire a prețurilor”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, vicepreședinte Hyundai Europe pentru marketing, produse și PR.

Prin urmare, cu un preț „sub 25.000 de euro”, mașina va intra în concurență directă cu modele precum Dacia Spring – cel mai accesibil model electric aflat în prezent pe piață, Citroen e-C3, BYD Seagull sau Renault 5.

Produs la uzinele Hyundai din Coreea, modelul electric Inster va fi lansat în următoarele săptămâni în țara de origine, iar ulterior, în zonele Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Europa. Oficialii mărcii au menționat și că, în viitorul apropiat, va fi lansată și o versiune mai robustă sub numele Inster Cross.

Citește și:
– Nou rival pentru Dacia Spring: Hyundai anunță Inster, un miniSUV cu autonomie de 355 km

Te-ar mai putea interesa și
Colegiul Medicilor din România cere Guvernului soluționarea problemelor generate de condițiile din contractele de prestări servicii, în contextul în care sursa de finanțare pentru trimestrul IV nu este prevăzută
Colegiul Medicilor din România cere Guvernului soluționarea problemelor generate de condițiile din contractele de prestări ...
Colegiul Medicilor din România solicită Guvernului soluționarea de urgență a problemelor generate de condițiile prevăzute în contractele de prestări servicii medicale, în contextul în care......
Temperaturile extreme pun pe jar industriile. Cât mare este impactul caniculei asupra economiei mondiale?
Temperaturile extreme pun pe jar industriile. Cât mare este impactul caniculei asupra economiei mondiale?
Cu toate că, în timpul lunilor de iarnă, vremea rece afectează vânzările din retail sau alte activități economice, ...
Nicolae Ciucă: Toți membrii conducerii PNL au fost de acord ca alegerile prezidențiale să se desfășoare la termen, în luna noiembrie
Nicolae Ciucă: Toți membrii conducerii PNL au fost de acord ca alegerile prezidențiale să se desfășoare la termen, ...
Conducerea PNL a fost de acord, în unanimitate, ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, anume în luna noiembrie, ...
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica de 650 de milioane de euro de la Oradea
Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica de 650 de milioane de euro de la Oradea
Prima anvelopă a fost produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea. Producția la scară comercială va începe în 2025, ...