Coreenii de la Hyundai au prezentat Bayon, un nou SUV de clasă B proiectat special pentru piata din Europa.
Noul Hyundai Bayon integrează nouă direcție stilistică a mărcii coreene, „Sensuous Sportiness”, care, conform oficialilor companiei, adaugă valoare emoțională experienței de condus. Designul se remarcă prin proporții atractive și prin elemente grafice proeminente.
Cu o grilă frontală amplă și lumini DRL care împreună cu bandă de admisie a aerului îi conferă o arhitectură distinctivă, Bayon are o caroserie atletică și modernă. Designul impresionant al părții din spate este subliniat de grafica orizontală a stopurilor unite printr-o bandă de culoare roșie.
Paleta de culori pentru exterior include nouă nuanțe, modelul fiind disponibil opțional și cu plafon în nuanță Phantom Black.
Micul SUV se remarcă și prin portbagajul care asigură o capacitate de 411 litri. Cu o lungime de 4.180 mm, o lățime de 1.775 mm și o înălțime de 1.490 mm (sau 1.500 mm, pentru modelele cu jante de 17 inchi), noul vehicul prezintă un echilibru lăudabil între confort și aspectul compact. Cu un ampatament de 2.580 mm, pasagerii din față beneficiază de spațiu pentru picioare de 1.072 mm, iar cei din spate de 882 mm. Bayon are o garda la sol de până la 183 mm (în combinație cu jantele de 17 inchi).
Pachetul Hyundai SmartSense din dotarea modelului include o serie de funcții de condus semiautonom. Sistemul de asistență pentru menținerea autovehiculului pe centrul benzii de rulare (LFA) corectează automat direcția autovehiculului. Sistemul de asistență la coliziunile frontale (FCA) cu detectarea vehiculelor, a pietonilor și a cicliștilor alertează conducătorul auto și aplică automat frână, pentru a reduce daunele, atunci când o coliziune este inevitabilă. FCA este disponibil cu funcția de prevenire a coliziunilor în intersecții. O altă funcție avansată, pilotul automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC) anticipează curbele sau liniile drepte pe autostradă, reglând viteză autovehiculului.
De asemenea, Hyundai Bayon include o serie de funcții care verifică atenția conducătorului auto. Sistemul de atenționare a conducătorului auto (DAW) monitorizează constant stilul de condus cu scopul de a detecta orice deviație neobișnuită a direcției sau alte semne de oboseală. DAW se activează împreună cu sistemul de avertizare la deplasarea autovehiculului din față (LVDA).
Sistemul de avertizare pentru evitarea unei coliziuni în timpul parcării cu spatele (PCA-R) utilizează camera și senzorii din spate pentru a detecta obstacolele avertizând conducătorul auto și aplicând automat frâna pentru a evita o coliziune. Sistemul de asistență pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA) avertizează sonor în cazul în care există un risc de coliziune în timpul deplasării în marșarier.
Gama de echipamente de conectivitate se remarcă prin instrumentarul digital de 10,25 inchi alături de sistemul audio cu ecran de 8 inchi. Utilizatorii pot beneficia de tehnologia de iluminare ambientală cu LED integrată în zona picioarelor pasagerilor din față, în pragurile ușilor, respectiv zona mânerelor portierelor față, precum și în compartimentul de depozitare de sub consola centrală.
De asemenea, două porturi USB pentru pasagerii din față și unul pentru cei din spate permit încărcarea simultană a trei dispozitive electronice. Unul dintre porturile din față permite și transferul de date (conectarea telefonului la sistemul multimedia). Tabloul este completat de sistemul audio premium Bose, care oferă o experiență sonoră inedită.
Cea mai recentă versiune a aplicăției Bluelink include funcții precum Connected Routing, dar și nouă funcție User Profile. În plus, Bayon va integra calendarul Apple sau Google, care permite conducătorului auto vizualizarea conținutului pe ecranul AVN. Dacă o întâlnire din calendar are asociată și o adresă, aceasta poate fi importată direct în sistemul de navigație al autovehiculului. De asemenea, prin intermediul aplicației Bluelink, clienții își pot localiza autovehiculul, îl pot bloca și debloca de la distanță sau pot avea acces la diferite informații, cum ar fi nivelul de combustibil.
Vârful de gama este motorizarea T-GDi de 1 litru, disponibilă cu sistem mild hybrid de 48 V, care dezvoltă o putere de 120 CP sau 100 CP. Aceasta poate fi cuplată la transmisia manuală inteligență cu 6 trepte (6iMT) sau la transmisia 7 DCT. Versiunea de 100 CP, fără sistemul mild hybrid de 48 V, poate fi cuplată la o transmisie manuală cu 6 trepte (6 MT) sau 7 DCT.
De asemenea, motorizarea T-GDi de 1 litru, cu sau fără sistem mild hybrid de 48 V, dispune de trei moduri de condus (Eco, Normal și Sport), pentru optimizarea răspunsului motorului și a direcției în funcție de condițiile de condus.
Cei care preferă un motor clasic pot opta pentru 1.2 MPi care dezvoltă 84 CP și poate fi cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte.
– Hyundai Ioniq 5, un nou SUV electric cu autonomie de până la 480 km