Operatorii aerieni din Europa au anunţat creşterea cererii cu 3,7% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2012, dar în iunie avansul a fost de 5,3%, datorită îmbunătăţirii mediului de afaceri.
După ieşirea zonei euro din recesiune, în trimestrul doi din 2013, a crescut optimismul privind performanţele din regiune în a doua parte a anului.
Cu excepţia Braziliei, toate pieţele interne au raportat majorarea cererii în iulie, dar ritmul de creştere în rândul statelor diferă semnificativ: de la 11,9% în Rusia, 10,7% în China, 5,7% în Japonia la 1,5% în SUA. Traficul total a urcat cu 4,8% în iulie, comparativ cu perioada similară din 2012.
‘Creşterea economică şi conectivitatea merg mână în mână. Într-adevăr, conectivitatea creează locuri de muncă şi sprijină avansul economiei. Deci, este un motiv bun ca sustenabilitatea aviaţiei pe termen lung să fie analizată la adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) de la sfârşitul acestei luni’, a declarat Tony Tyler, directorul general al IATA
În România, Ministerul Transporturilor, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi TAROM organizează, vineri, la Bucureşti, Ziua Aviaţiei în Europa de Est, unde peste 150 de reprezentanţi din domeniu sunt aşteptaţi să participe la eveniment şi să analizeze problemele şi modalităţile de creştere a sectorului aviaţiei în această regiune.
Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizaţie care reprezintă aproximativ 240 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 84% din traficul aerian mondial.