IBM lansează peste 170 de parteneriate, inclusiv în România, pentru a îmbunătăți competențele digitale a 30 de milioane de oameni
„Talentul este pretutindeni; dar oportunitățile de formare nu sunt”, a declarat Arvind Krishna, Președinte și CEO IBM. „Acesta este motivul pentru care trebuie să luăm măsuri importante și îndrăznețe pentru a extinde accesul la competențele digitale și la oportunitățile de angajare, astfel încât mai mulți oameni – indiferent de experiența lor – să poată profita de economia digitală. Astăzi, IBM se angajează să ofere noi competențe pentru 30 de milioane de oameni până în 2030. Acest lucru va ajuta la democratizarea oportunităților, va reduce decalajul competențelor și va oferi noilor generații de lucrători instrumentele de care au nevoie pentru a-și construi un viitor mai bun pentru ei și pentru societate.”
Angajatorii din întreaga lume subliniază importanța – și dificultatea – de a găsi lucrători calificați, reprezentând un obstacol semnificativ în calea creșterii economice. Potrivit Forumului Economic Mondial, reducerea decalajului global de competențe ar putea adăuga 11,5 trilioane de dolari la PIB-ul global până în 2028, însă sistemele de educație și formare ar trebui să țină pasul cu cerințele pieței. Pentru a contribui la acest lucru, potrivit FEM, sectoarele publice și private trebuie să colaboreze în ceea ce privește educația și formarea care să țină pasul cu cerințele pieței, schimbările demografice și progresul tehnologic.
Un program pentru toată lumea
Portofoliul educațional IBM este unic datorită ofertei diverse și adaptabile. De la școli fizice pentru adolescenți și stagii de ucenicie, până la mentorat de-a lungul carierei și la programe online gratuite și personalizabile, IBM își demonstrează înțelegerea că o abordare unică pentru toți, pur și simplu nu funcționează în educație. Acestea pot varia de la un program educațional tehnic pentru adolescenții din școlile și universitățile publice extinzându-se până la stagii și mentorat plătit. Programele de educație și competențe ale companiei combină mentoratul oferit de IBM alături de cursanți și oferă programe gratuite online personalizabile pentru profesioniștii aspiranți.
Planul IBM de a educa 30 de milioane de oameni se bazează pe portofoliul său larg de programe și include colaborări cu autorități guvernamentale cheie (inclusiv agenții de ocupare a forței de muncă), universități, ONG-uri (în special cu cele care se concentrează pe tinerii defavorizați, femei, veterani militari, printre alții) și companii private din întreaga lume care vor extinde și deschide noi oportunități pentru comunitățile subreprezentate și dezavantajate din
punct de vedere istoric.
În România, IBM colaborează cu Asociația „Viitor Plus” şi Asociația Pro Artă Dezvoltare și Cunoaștere.