IBM şi Cisco sprijină învăţământul la distanţă printr-o platformă pentru telemuncă şi colaborare furnizată către 700 de şcoli

09 04. 2020
ibm_image_gallery___madrid_35915000

Programul, care a început la data de 16 martie, conectează profesorii și elevii în timp real. „La Cisco, toți angajații sunt determinați să aibă un impact pozitiv asupra țării prin intermediul colaborării și tehnologiei noastre. Dorim să ajutăm toate comunitățile, mai ales în situații critice, precum cea actuală”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco Romania. „Colaborăm cu administrațiile pentru a garanta continuarea activității companiilor, spitalelor și școlilor și pentru a ajuta oamenii să aibă grijă de sănătatea lor.”

Astfel, școlile românești li se alătură celor din alte țări care adoptă acest program. În prezent, la nivel european, peste 100.000 de elevi din 2.000 de școli folosesc platforma, și sunt sprijiniți de 3.000 de voluntari IBM.

„IBM vrea să contribuie cu specialiștii, tehnologia și cunoștințele sale pentru a sprijini efortul colectiv de a diminua efectele negative ale acestei crize sanitare și sociale. În momentul de față, avem peste 300 de angajați care ajută în mod activ 700 de școli din România să utilizeze tehnologia pentru a-și continua activitatea educațională. Vrem să fim alături de profesorii care depun eforturi pentru a schimba modul în care lucrează și să-i ajutăm să se adapteze rapid la transformarea digitală a educației. Unirea forțelor cu alte organizații puternice care au creat soluții performante și programe naționale de educație este decizia corectă, colaborând putem avea un impact mai puternic. Cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și împreună de Cisco, Fundația Vodafone România, Asociația Pro Artă Dezvoltare și Cunoaștere și Fundația World Vision România, dorim să identificăm soluții creative pentru rezolvarea acestei perturbări a sistemului educațional”, a precizat Marta Branska-Rybicka, Country Leader IBM România.

Ministerul Educației și Cercetării din România salută acest proiect și mulțumește IBM, Cisco, și partenerilor pentru că l-au pus la dispoziția profesorilor și elevilor din România. Este asigurată, astfel, funcționarea învățământui la distanță într-o situație excepțională precum cea în care ne aflăm acum.

Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere ajută școlile din ReteauaEDU.ro în implementarea platformei WebEx în clasele lor online, cu sprijinul echipei de voluntari eLearning.
„Această perioadă de perturbări este o provocare pentru toți profesorii români și familii întregi. Este datoria noastră să ajutăm comunitățile să aibă acces la o educație de calitate, digitală. Cisco și IBM au pus bazele unui parteneriat puternic în educație, cu o soluție robustă, matură și extrem de sigură. WebEx a fost ușor de integrat în rețeaua noastră de școli și a dus la o creștere a activităților de învățare”, a declarat Lucia Panea, Project Manager ReteauaEDU.ro.

Fundația Vodafone România contribuie la implementarea învățământului la distanță prin programul strategic Școala din Valiză.

„Prin integrarea soluției Webex în programul Școala din Valiză, am facilitat conectarea a peste 6.000 de profesori și elevi. Acest nou instrument este deja folosit de cele 10 instituții de învățământ din Școala din Valiză, iar alte 250 de școli din zona rurală, au fost invitate să se alăture. În ciuda provocărilor impuse de această perturbare a activităților educaționale, profesorii pot ajunge la elevii lor cu lecții interactive și captivante. Mai mult, voluntarii Vodafone România își oferă sprijinul pentru această inițiativă derulată de partenerii noștri de la IBM și Cisco. Unindu-ne forțele, putem realiza lucruri care fac diferența”, a declarat Angela Galeța, director al Fundației Vodafone Romania.

„Digitalizarea educației este una dintre prioritățile majore ale Fundației World Vision România, iar această perioadă arată clar că aceasta este o prioritate comună. Copiii din mediul rural, din cele 10 școli incluse în programul Școala din Valiză, au continuat orele de acasă încă de la închiderea școlilor. Implicarea IBM și Cisco în programele de educație digitală a ajutat la sprijinirea unui număr din ce în ce mai mare de elevi din toată țara. Mai mult, lecțiile în format digital corespund mai bine preferințelor noii generații de elevi. Toate acestea nu ar fi posibile fără implicarea unor parteneri responsabili precum Fundația Vodafone România, IBM și Cisco, cărora le mulțumim”, a precizat Mihaela Nabăr, Director Executiv al World Vision Romania.

O clasă virtuală completă
Cisco Webex este o soluție completă dedicată colaborării. Versiunea Meetings nu include doar videoconferințe, ci și posibilitatea de a partaja desktopul și aplicațiile, dar și resurse multimedia și sondaje. Totul în timp real.

Aceste funcții permit crearea unei clase virtuale complete, în care elevii participă la ore în mod vizitator, fără a avea nevoie de un cont de utilizator. Totul este gestionat din camera personală a profesorului, care „invită” elevii, controlează sunetul – având posibilitatea de a opri microfoanele elevilor atunci când este nevoie – și poate înregistra sesiunea pentru a o distribui sau analiza mai târziu.

Versiunea Cisco Webex Teams facilitează colaborarea între profesori și personalul școlii, oferind capabilități avansate de chat, video-conferință și partajare a ecranului și a documentelor într-un mediu mai structurat.

Sprijin pentru comunitatea didactică
În plus, IBM oferă asistență comunității didactice pentru adoptarea și utilizarea platformei. Aproximativ 300 de specialiști din companie s-au oferit voluntari, atunci când compania le-a oferit posibilitatea, oferindu-și serviciile profesorilor în timp record.

Voluntarii de la IBM România – care lucrează, la rândul lor, de acasă prin intermediul Cisco Webex – vor ajuta profesorii să învețe cum să profite la maximum de platformă. De asemenea, ei vor putea asigura asistență de la distanță pentru a rezolva orice nelămuriri sau probleme tehnice. Mai mult, Cisco a realizat și ghiduri video pentru asistență.

Confidențialitate și securitate
Platforma Cisco Webex are peste 130 de milioane de utilizatori la nivel mondial în fiecare lună și procesează peste 6 miliarde de minute de ședințe lunar. Este o soluție de Cloud Computing care nu ocupă spațiu pe calculatoarele personale.

Mereu disponibilă prin intermediul unei conexiuni la internet, aceasta asigură confidențialitatea și securitatea datelor și a conținutului transmis în cadrul sesiunilor cu ajutorul unor instrumente avansate de securizare și criptare.