IFC va finanța firma de leasing pentru autovehicule ALD cu 400 de milioane de dolari pentru extinderea flotei de vehicule green pe piețele emergente, inclusiv în România

Corporația Financiară Internațională (IFC), instituție membră a Băncii Mondiale, și ALD, unul dintre liderii la nivel global în domeniul leasingului de vehicule și subsidiară a Societe Generale, anunță încheierea unui parteneriat în vederea reducerii emisiilor de carbon provenite din transport, prin accelerarea adopției și accesării vehiculelor ecologice pe piețele emergente, informează cele două insituții prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mar, 21 feb. 2023, 17:44
IFC va finanța firma de leasing pentru autovehicule ALD cu 400 de milioane de dolari pentru extinderea flotei de vehicule green pe piețele emergente, inclusiv în România

Investiția IFC de 400 de milioane de dolari va ajuta ALD să își crească flota de vehicule green, o combinație de vehicule hibride, plug-in hibride și full electrice, în șapte țări: Turcia, Mexic, India, Serbia, România, Bulgaria și Croația.

Prin acest parteneriat, care a fost intermediat de Societe Generale în numele ALD, se așteaptă finanțarea a 15.000 de vehicule verzi cu un potențial de a reduce, până în 2026, emisiile de carbon cu până la 22.180 tone pe an în țările vizate.

Sectorul transporturilor contribuie cu cea mai rapidă creștere la schimbările climatice, fiind deja responsabil pentru 23% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, 17% din transportul rutier, domeniu ce reprezintă un obiectiv principal pentru decarbonizare. Inovația și finanțarea vehiculelor verzi ar putea reduce anual milioane de tone de CO2 produse de acest sector în orașe, la nivel global.

„Adopția vehiculelor ecologice reprezintă un subiect important în reducerea emisiilor de carbon în țările emergente”, declară Makhtar Diop, IFC Managing Director. „Parteneriatul cu jucători globali, cum sunt Societe Generale și ALD, este o oportunitate pentru IFC în ceea ce privește extinderea finanțării mobilității sustenabile și reflectă angajamentele noastre față de modelele inovatoare de finanțare pentru soluții climatice.”

Promovarea mobilității electrice este una dintre direcțiile pe care IFC se concentrează în vederea susținerii tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon. Aceasta este cea mai mare investiție singulară pe care IFC a făcut-o pentru a susține vehiculele ecologice.

„În calitate de lider mondial în domeniul mobilității sustenabile, rolul nostru este de a face posibilă tranziția către mobilitatea electrică în cele 44 de țări în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Tim Albertsen, CEO ALD. Acest parteneriat financiar va întări și mai mult strategia noastră de mobilitate electrică în țările emergente unde adopția vehiculelor cu emisii de carbon scăzute este încă la un nivel redus și, de asemenea, ne va ajuta să accelerăm tranziția către vehiculele ecologice pentru a combate schimbările climatice la scară globală.”

Investiția are ca scop implementarea strategiei de bază a ALD, Move 2025, și promovarea mobilității electrice în cadrul soluțiilor oferite clienților, cu accent pe vehiculele electrice în centrul ofertei sale.

Partneriatul se bazează pe activitățile de pregătire a pieței și a proiectelor („upstream”) desfășurate de IFC în faza inițială. O evaluare din 2021 din Brazilia, India și Mexic a concluzionat că o finanțare adaptată și accesibilă de-a lungul lanțului de aprovizionare cu vehicule electrice este esențială pentru deblocarea ritmului de creștere a acestora pe piețele emergente.

Despre IFC

IFC (International Finance Corporation) este membră a Grupului Băncii Mondiale și este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat de pe piețele emergente. IFC lucrează în peste 100 de țări, folosindu-și capitalul, expertiza și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În anul fiscal 2022, IFC a alocat o sumă record de 32,8 miliarde de dolari companiilor private și instituțiilor financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și pentru a stimula prosperitatea comună, în timp ce economiile se confruntă cu impactul pandemiei COVID-19.

Despre ALD

ALD este un lider mondial în ceea ce privește soluțiile de mobilitate, oferind servicii de leasing complete și de gestionare a flotei în 44 de țări unei baze de clienți formate din mari corporații, IMM-uri, persoane fizice autorizate și persoane fizice. În calitate de lider în industria sa, ALD plasează mobilitatea sustenabilă în centrul strategiei sale, oferind clienților săi soluții de mobilitate inovatoare și servicii bazate pe tehnologie, ajutându-i să se concentreze asupra activității lor de zi cu zi. Cu 7.050 de angajați în întreaga lume, ALD gestionează o flotă de 1,81 de milioane de vehicule (la sfârșitul lunii decembrie 2022). ALD este listată la Compartimentul A al Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Societe Generale este acționarul majoritar al ALD.

Te-ar mai putea interesa și
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Avertismentul Fitch, uvertura unui coșmar al finanțării, probabilitatea unui acord cu FMI crește
Am văzut spicuiri din așa-zisul program de guvernare. Nimic de acolo nu este notabil, convingător, în contextul dezastrului bugetar....
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Vânzările Dacia în Europa au depășit 500.000 de unități în primele 11 luni din 2024
Europenii au înmatriculat în primele 11 luni din acest an 522.013 mașini ale mărcii Dacia, cu 2% mai multe decât în ...
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Tranzacțiile imobiliare și schimburile valutare peste 2.000 de euro, riguros monitorizate
Executivul a aprobat în ședința din 18 decembrie proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 ...
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Companiile auto din Europa, depășite net de cele asiatice în domeniul digitalizării – studiu
Marile companii auto asiatice devansează competitorii lor europeni în materie de digitalizare a producției în mare parte ...