Potrivit IHS, aproximativ 19 milioane de ceasuri inteligente Apple Watch ar urma să fie vândute în acest an, ceea ce reprezintă 56% la piaţa totală de ceasuri inteligente.
‘Succesul Apple Watch va stimula piaţa totală de ceasuri inteligente. Estimăm că între 2014 şi 2020 raportul dintre livrările de ceasuri inteligente şi cele de telefoane inteligente va creşte de la 1 la 500 până la 1 la 20’, a declarat analistul IHS, Antonios Maroulis.
IHS estimează că în 2020 vânzările de ceasuri inteligente ar urma să crească până la 101 milioane exemplare iar Apple va rămâne lider de piaţă chiar dacă cota sa de piaţă va scădea până la 38%. Preţul de cost ridicat al unui Apple Watch (349 dolari pe piaţa din SUA precum şi necesitatea de a avea un iPhone) lasă liberă o parte semnificativă a pieţei astfel că în 2020 aproximativ 20% din piaţa de ceasuri inteligente va fi controlată de producătorii care utilizează sistemul de operare Android.
Analiştii avertizează însă că rivalii Apple pe piaţa ceasurilor inteligente au nevoie ca Apple Watch să fie un produs de succes pentru că astfel va creşte vizibilitatea acestei categorii de produs în rândul consumatorilor. ‘Dacă Apple va avea probleme în intrarea pe piaţa ceasurilor inteligente, piaţa va avea de suferit. Ceasurile inteligente ar putea avea soarta Google Glass. Fără Apple şi forţa sa de marketing, alţi producători de ceasuri inteligente vor trebui să aloce fonduri mai mari pentru marketing pentru a schimba percepţia consumatorilor’, este de părere analistul IHS, Ian Fogg.
Lansat pe piaţă la finele lunii aprilie, Apple Watch vine în trei versiuni şi se poate conecta doar la dispozitivele Apple iPhone 5, 6 şi 6 plus şi oferă interfeţe NFC, Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi. Utilizatorii pot utiliza ceasul pentru iniţierea apelurilor telefonice, controlul camerei foto de pe iPhone, precum şi integrarea cu aplicaţia Siri.