„Dacă ne uităm la evoluţia pieţei şi a cererilor de finanţare, ceea ce am constatat noi a fost pe o perioadă cam de o lună şi jumătate, jumătate de lună martie şi luna aprilie, cererea oarecum a îngheţat în piaţă. Noi, în această perioadă, am avut foarte multe acţiuni de contactare a clienţilor, de încurajare sau de prezentare a soluţiilor pe care le avem şi a produselor pe care le avem şi le putem oferi, însă, probabil că şi şocul acestei pandemii a determinat în primă instanţă o reacţie de îngheţare a oricăror decizii de continuare a dezvoltării, de contractare a unui credit bancar. În schimb, însă, s-a dovedit că toate aceste acţiuni de contactare directă a clienţilor în prima parte a pandemiei a avut rezultate imediat ulterior. Într-adevăr, începând cu luna mai, am observat o dezgheţare a interesului pentru activitatea de creditare, o reluare a cererii o revenire, inclusiv la nivelul activităţii economice”, a menţionat Daniela Iliescu, în videoconferinţa „Importanţa parteneriatelor în business. Dezvoltarea companiilor agro şi micro prin cooperare şi colaborare”.
Aceasta a subliniat că singurul sector care oarecum nu a îngheţat în toată această perioadă a fost cel agricol pentru că „la nivelul segmentului clientelei agricole lucrurile nu au stat pe loc”.
„Clienţii noştri au continuat să meargă pe câmp, au continuat să îngrijească culturile, pentru că acolo pur şi simplu timpul nu s-a oprit şi lucrurile nu au putut să îngheţe”, a explicat directorul general al Patria Bank.
Totodată, Daniela Iliescu a subliniat că foarte mulţi antreprenori în afacerile lor „nu au o structură de finanţare neapărat foarte sănătoasă, atât în ceea ce priveşte nivelul capitalurilor pe care le-au alocat afacerilor, cât şi modul de creditare a afacerilor prin credit comercial sau alte tipuri de credite, mai puţin credite bancare”.
În opinia sa, măsura şi elementul cel mai important pentru aceşti agenţi economici o constituie „acordarea şi susţinerea financiară continuă”.
Patria Bank este o bancă românească care oferă produse şi servicii tuturor românilor prin cele patru divizii specializate: Persoane Fizice, Afaceri Mici (microîntreprinderi), IMM şi Afaceri Agro.