„Cu cea de-a doua tranzacție de referință cu rating de investiții, ne sporim flexibilitatea financiară și continuăm să ne optimizăm structura de capital. Structura noastră de finanțare va fi mai diversificată, iar termenul mediu rămas al datoriilor noastre financiare va crește. Acest lucru asigură, de asemenea, că Immofinanz poate acționa dintr-o poziție de forță în timpul crizei Covid-19 și apoi să revină rapid la un curs profitabil de creștere ”, comentează Stefan Schönauer, director financiar al Immofinanz.
Citeşte şi: Compania pregăteşte investiţii de 107 mil. euro în România
Obligațiunile au o valoare nominală de 100.000euro fiecare și vor fi listate pe piața reglementată a Bursei de Valori din Luxemburg. Se va face o cerere de introducere a acestora pentru tranzacționare și pe bursa din Viena.
Citigroup și J.P.Morgan au acționat în calitate de coordonatori globali și Joint Bookrunners, iar Credit Suisse, Deutsche Bank, Erste Group și HSBC au acționat în calitate de Joint Bookrunners.
Citeşte şi: Agenţiile de turism vor avea, anul acesta, 40% din volumul de vânzări înregistrat în 2019
Potrivit raportului companiei de la jumătatea acestui an, România reprezintă punctul central al proiectelor de investiții, evaluate la 107,3 milioane euro, dar compania intenționează să reducă în continuare investițiile, în special rezervele de teren din România, prin vânzări selectate ca parte a strategiei sale corporative.
Immofinanz a intrat pe piața românească înainte de criza din 2008-2009, prin divizia sa activă în Estul Europei, Immoeast, care a fost, în timpul crizei, încorporată în compania mamă, pentru a reduce costurile. De asemenea, compania a preluat și dezvoltatorul rezidențial Adama, de pe urma căruia a rămas cu mai multe terenuri în diferite orașe din România, pe care le va dezvolta sau le va vinde dacă va găsi cumpărătorul potrivit.