Immofinanz şi S Immo, cu active de circa un miliard de euro în România, stopează discuţiile despre o eventuală fuziune

Consiliile de administrație ale investitorilor imobiliari austrieci S Immo și Immofinanz au decis astăzi să pună capăt discuțiilor lor cu privire la posibilă combinație a celor două companii. Această decizie s-a bazat, în special, pe incapacitatea de a ajunge la un acord asupra unui posibil raport de schimb.
Răzvan Zamfir - mar, 26 nov. 2019, 19:28
Immofinanz şi S Immo, cu active de circa un miliard de euro în România, stopează discuţiile despre o eventuală fuziune

Această decizie a urmat unei propuneri a Immofinanz către S Immo de a planifica o fuziune bazată pe NAV  (net asset value) pentru prezentarea la adunările generale anuale din 2020.

Proprietățile Immofinanz din România au atins valoarea de 768,5 milioane de euro, echivalentul a 17,7% din portofoliul total al companiei, conform datelor pentru anul 2018 transmise de dezvoltator.

Portofoliul de investiții în valoare de 635,7 milioane de euro se împarte în 9 clădiri de birouri (14,2% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți de retail (21,5% din portofoliul total de retail). În 2018, rata de ocupare a rămas la un nivel ridicat de 94,4%.

În anul financiar 2018, veniturile din chirii în România se ridică la 48,2 milioane de euro, echivalentul a 20,3% din venitul total al grupului Immofinanz provenit din chirii.

La nivelul întregului grup, Immofinanz a încheiat anul 2018 cu un profit net de 217,5 milioane de euro. Portofoliul de real-estate al grupului cuprinde 226 de proprietăți, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, potrivit dezvoltatorului.

Dezvoltatorul austriac Immofinanz deține din aprilie 29,1% din acțiunile companiei S Immo, pe care a plătit aproximativ 390 milioane euro.

S Immo activează pe piața din România începând cu anul 2004. Din portofoliul său fac parte Hotelul Novotel de patru stele din centrul Capitalei, centrul comercial Sun Plaza și ansamblu de birouri Sun Offices, situat la trei nivele deasupra mallului și clădirea de birouri The Mark, de 25.500 mp, amplasată pe Calea Griviței, în apropierea Gării de Nord.

În primul trimestru al anului 2019, S IMMO AG a înregistrat venituri mai mari cu 9,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 47,8 milioane de euro. În ceea ce privește indicatorul EBITDA, rezultatele arată o creștere de 13,1% comparativ cu anul anterior, până la 19,5 milioane de euro.

Dezvoltatorul austriac pregătește în prezent construcția unei noi clădiri de birouri de tip boutique, în centrul Bucureștiului, pe Calea Dorobanți. Demararea lucrărilor pentru acest proiect ar urma să înceapă în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...