Conform planului de urbanism aprobat, în apropierea școlii și a grădiniței vor fi construite, de asemenea pe 2 terenuri puse la dispoziție cu titlu gratuit municipalității, un terminal STB, diverse alte funcțiuni publice și o subunitate ISU care să deservească întreaga zonă de Nord a Capitalei. Pentru execuția acestor funcțiuni și elemente de infrastructură, Impact Developer & Contractor a alocat un buget de peste 3 milioane de euro (fără TVA).
Amplasat în arealul delimitat de Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani, Greenfield reprezintă proiectul fanion al Impact Developer & Contractor, iar planurile companiei de dezvoltare a cartierului cuprind imobile cu amprentă redusă de CO2, spații verzi mult mai mari față de normativele legale, precum și soluții de tip smart city și wellness.
În acest sens, Impact Developer & Contractor va subvenționa construirea în cartier a unui centru comunitar cu funcțiuni comerciale, de servicii și sportive. Întreaga strategie de dezvoltare a cartierului Greenfield este gândită să facă parte dintr-un ansamblu de funcțiuni publice de interes general, în beneficiul întregii zone de Nord a Bucureștiului.
Consiliului Local al Sectorului 1 a votat favorabil solicitarea către C.G.M.B., în data de 28.05.2020, pentru primirea în administrare în vederea construirii pe acest teren a unei școli și a unei grădinițe publice, împreună cu toate anexele și utilitățile necesare, conform proiectului anexat actului de donație și întregii documentații tehnice pentru autorizația de construire, donate de asemenea cu titlu gratuit. Demararea lucrărilor are și un termen precis, nu mai târziu de 31.12.2020.
Împreună cu proiectul pentru construcția școlii și grădiniței, valoarea donației se ridică la aproximativ 1,75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.
Școala și grădinița vor avea acces direct la un drum public și vor constitui spatii educaționale moderne, unde vor putea învăța aproximativ 1.000 de copii din zona de Nord a Bucureștiului, astfel:
– grădinița va putea primi 150 de copii în 15 săli de clasă, o sală multifuncțională, un cabinet medical + izolator, un oficiu alimentar, spații administrative, spații tehnice și o curte de joacă acoperită;
– în școală vor putea învăța două serii de câte 390 de copii în 13 săli de clasă, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizică, informatică, limbi străine), două ateliere (muzică și arte), 1 sală after-school, 1 bibliotecă, o sală de sport + vestiare, un foaier multifuncțional, un cabinet logopedic, un cabinet de consiliere pedagogică, un cabinet medical + izolator, un spațiu bufet + oficiu alimentar, un magazin școlar, o curte interioară acoperită, un teren de sport în aer liber, o curte de recreație parțial acoperită, un atelier de mentenanță, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spații tehnice și administrative.