Importanța unui serviciu de web hosting de calitate pentru un site de știri

Nu mulți se gândesc la acest lucru când încep un proiect nou cu o firmă de găzduire online, dar calitatea serviciilor este vitală pentru website-urile nișate, mai ales când vine vorba de website-urile de știri.
Ion Dobreanu - mie, 02 mart. 2022, 13:02
Importanța unui serviciu de web hosting de calitate pentru un site de știri

Calitatea serviciilor de hosting influențează modul în care se poziționează website-ul tău în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare, denumite și SERP. Dacă obții un loc bun în SERP, atunci înseamnă că ai o vizibilitate bună și publicul tău țintă te găsește mai ușor. Iar pentru un website de știri, o bună poziționare în SERP este mai importantă probabil decât pentru oricare tip de website.

Ce fel de serviciu este serviciul de găzduire web?

Găzduirea, sau web hosting-ul, este un serviciu prin care o firmă specializată îți oferă spre închiriere un spațiu de pe serverele sale pentru a-ți salva acolo fișierele și toate celelalte informații ale website-ului tău. Cu alte cuvinte, îi oferă website-ului tău o căsuță în care să existe. Dar acesta nu este nici pe departe cel mai important beneficiu de care ai parte atunci când colaborezi cu o firmă de găzduire.

Dacă ai deține un drive cu suficient spațiu liber pentru a salva pe el toate informațiile unui website, atunci, în teorie, nu ai mai avea nevoie să colaborezi cu o firmă de găzduire. Dar în afară de faptul că îți salvează fișierele într-un anumit loc, o astfel de firmă se asigură că serverul unde există website-ul tău este mereu activ, platforma are toate actualizările la zi, iar securitatea se ridică la cele mai înalte standarde.

Durata de timp în care un website este activ se numește uptime și dacă vrei să ai parte de cel mai bun serviciu de găzduire pentru business-ul tău, trebuie să te asiguri din start că uptime-ul promis de compania pe care o alegi se apropie de 100%.

De câte tipuri sunt serviciile de web hosting și care este cel mai bun dintre ele pentru un website de știri?

Există o gamă variată de servicii de web hosting, fiecare dintre ele având o serie de avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le pui în balanță înainte de a lua o decizie. Vom explica în continuare care sunt cele mai populare dintre ele și în ce constau, dar dacă nu reușești să te hotărăști la o singură variantă nici după asimilarea acestor informații, îți recomandăm să iei legătura cu o firmă profesională de web hosting, ca de exemplu: Simplenet Hosting, care să te îndrume către cea mai bună soluție.

Serviciu de shared hosting

Shared hosting-ul este opțiunea preferată de către cei mai mulți antreprenori. Așa cum îi spune și numele, această opțiune presupune găzduirea mai multor website-uri pe același server. Dar chiar dacă înseamnă că îți vei împărți gazda cu alți chiriași, asta nu înseamnă că există riscul de partajare a informațiilor de la un website la altul.

Dintre toate soluțiile de găzduire, aceasta este cea mai convenabilă alternativă și în același timp și cea mai potrivită pentru companiile mici și medii.

Web hosting VPS

Dacă optezi pentru un serviciu de web hosting VPS înseamnă că vei avea la dispoziție un server doar pentru tine. Acest lucru e ca și cum ai avea la îndemână un calculator foarte performant, cu o cantitate mare de resurse, doar pentru tine și website-ul tău.

Găzduirea VPS se recomandă antreprenorilor care dețin website-uri foarte mari și care au nevoie de soluții flexibile. De asemenea, încă un avantaj oferit de acest tip de web hosting este faptul că poți găzdui mai multe website-uri pe serverul tău.

Găzduire în cloud

Serviciul de cloud hosting este o soluție de găzduire cu resurse dedicate, alocate virtual, prin tehnologia ONAPP CLOUD. Această tehnologie permite sistemelor care o folosesc să funcționeze chiar dacă unele din componentele lor au suferit defecțiuni.

Această soluție se spune că oferă cel mai înalt grad de securitate și este o soluție foarte eficientă pentru antreprenorii care vor să se dezvolte într-un ritm accelerat.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească în sport și în infrastructura sportivă
Ciolacu, după semnarea contractelor de finanţare a două stadioane și a unui patinoar: Guvernul va continua să investească ...
Guvernul va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă şi va veni cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România, a afirmat......
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători anunță că va continua să acorde facilități studenților. În ce constau acestea și cum pot beneficia de ele
CFR Călători reamintește, în contextul începerii anului universitar 2024/2025, că studenții în vârstă de până ...
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Florin Barbu: Politica Agricolă Comună trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent şi de reguli simplificate
Politica Agricolă Comună (PAC), pentru a-şi dovedi eficienţa, trebuie să beneficieze de un buget mult mai consistent ...
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa pentru Germania (AfD)
Mai mulți parlamentari germani pregătesc o acțiune prin care să scoată în afara legii partidul extremist Alternativa ...
Un grup de parlamentari germani din partidele pro-europene examinează semnarea unei moţiuni care să iniţieze procesul ...