Importatorul de echipamente HoReCa Bilencia anunță ca a finalizat un proiect fotovoltaic în valoare de 450.000 de euro

Compania Bilancia, unul dintre principalii importatori și furnizori de echipamente profesionale HoReCa din România, anunță finalizarea unei investiții de 450.000 de euro într-un proiect fotovoltaic care asigură autonomia energetică a sediului central din Corbeanca. Cele 932 de panouri solare instalate au o capacitate totală de 480 kW și vor permite companiei să își reducă emisiile de dioxid de carbon cu 340 de tone pe an.
Economica.net - mie, 31 iul. 2024, 20:20
Importatorul de echipamente HoReCa Bilencia anunță ca a finalizat un proiect fotovoltaic în valoare de 450.000 de euro

„Cu ajutorul panourilor solare instalate, energia regenerabilă obținută este disponibilă pentru toate zonele sediului central al companiei. Proiectul se aliniază eforturilor noastre de sustenabilitate și demonstrează, încă odată, impactul pozitiv pe care îl putem avea asupra mediului și comunității locale”, a declarat Mihnea Stănescu, director proiect Bilancia.

Cele 932 de panouri solare au fost instalate pe întreaga suprafață de acoperiș a complexului de clădiri care alcătuiesc sediul central al companiei din Corbeanca. Acesta include showroom-ul de echipamente, depozitele, magazinul de accesorii, departamentele de service, centrul de gastronomie și birourile și însumează 13.500 m².

Proiectul, care a durat patru luni, a necesitat o investiție de 450.000 de euro, finanțată integral din fonduri proprii.

Sistemul de panouri fotovoltaice instalat are o capacitate totală de 480 kW și poate produce anual 585 kWh de energie electrică. Deoarece valoarea depășește necesarul de consum al întregului complex, surplusul de energie va fi furnizat în rețeaua națională pentru a susține astfel comunitatea locală.

Conform aplicației de monitorizare a parametrilor rețelei instalate, prin acest proiect Bilancia își reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 340 de tone pe an, ceea ce echivalează cu salvarea a aproximativ 8.000 de copaci anual.

„Suntem mândri de acest pas semnificativ spre sustenabilitate. Bilancia a investit semnificativ în ultimii ani în numeroase soluții verzi pentru operarea sustenabilă și eficientă energetic a clădirilor companiei. Acest proiect nu doar ne reduce impactul asupra mediului, dar reflectă și angajamentul nostru de a crea o lume mai bună prin propriul exemplu”, a mai precizat Cristian Ștefănescu, deputy managing director Bilancia.

Proiectul fotovoltaic de la Corbeanca reprezintă una dintre multiplele inițiative ecologice din strategia de sustenabilitate a companiei. Bilancia investește constant în adoptarea de tehnologii și practici de dezvoltare durabilă în toate aspectele operațiunilor sale.

Bilancia este o firmă cu capital integral românesc, care activează din 1992 pe piața distribuţiei de utilaje și accesorii pentru industria ospitalităţii și retail. Compania are sediul central în Corbeanca (județul Ilfov) şi sucursale în Braşov, Iaşi, Suceava, Bacău, Constanţa, Galați, Tulcea, Craiova, Timişoara, Arad, Sibiu, Oradea, Buzău şi Cluj.

Portofoliul Bilancia cuprinde peste 92.000 de articole ale unor branduri renumite. HobbyChef este divizia companiei care acoperă toată paleta de accesorii de bucătărie, atât pentru uzul casnic, cât și pentru cel profesional.

Te-ar mai putea interesa și
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a încercat să ascundă naufragiul celui mai recent submarin al său cu propulsie nucleară, a estimat joi un responsabil american din domeniul apărării, notează AFP....
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia îndeamnă Uniunea Europeană să interzică importurile rusești de gaz natural lichefiat (LNG), avertizând că ...
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
Un oficial UE spune că blocul comunitar nu este implicat în discuții privind tranzitul gazelor prin Ucraina, potrivit ...
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
 Sesiunea 2024 de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" ...