Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale în Capitală nu a prevăzut majorări, singura modificare fiind doar la impozitarea clădirilor, potrivit noului Cod fiscal.
Astfel, se estimează că impozitul pe locuinţă va fi cu aproximativ 25 la sută mai mare, a precizat Lenuţa Boncota, director la Direcţia venituri din Primăria Capitalei.
Potrivit Codului fiscal, pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul rămâne 0,1 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice – 0,2 la sută din valoarea impozabilă.
Persoanele juridice plătesc pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială – 1,5 la sută din valoarea impozabilă, tot la fel ca în anul 2015.
Proprietarii de maşini electrice sau hibride vor beneficia anul viitor de o scutire de 100 la sută, după ce consilierii generali au aprobat un amendament la hotărâre propus de Cornel Poteraşu.
Hotărârea mai prevede că în Bucureşti taxa hotelieră, de 1 la sută din tariful de cazare, la fel ca în acest an, va fi folosită pentru promovarea turismului. De altfel, această taxă îşi schimbă numele în „taxă de promovare a Bucureştiului”.