Investiţia va permite companiei să extindă şi să reabiliteze infrastructura de apă şi canalizare, proiectul vizând reducerea semnificativă a pierderile de apă, optimizarea costurilor de operare şi extinderea serviciilor de furnizare a apei şi de colectare şi tratare a apelor uzate în judeţul Botoşani.
În urma implementării proiectului, 90% din populaţia zonei va beneficia de servicii de apă şi canalizare şi se va atinge un minim de 95% conformitate cu standardele de calitate ale UE.
„BERD şi-a exprimat angajamentul pentru îmbunătăţirea infrastructurii urbane în România, în special a serviciilor de apă şi canalizare, şi pentru facilitarea absorbţiei fondurilor UE. Acest împrumut va permite companiei să modernizeze infrastructura de apă şi canalizare în Botoşani şi aglomerările urbane din judeţ”, a declarat într-un comunicat Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru Infrastructura Municipală şi de Mediu.
Împrumutul BERD face parte din Programul Cadru de Co-Finanţare a proiectelor regionale de apă din România, lansat în 2010. Compania de Apă din Botoşani este a 20-a companie din
România care beneficiază de un astfel de împrumut pentru modernizarea serviciilor de apă şi canalizare.
Până în prezent, banca a investit aproximativ 272 milioane euro sub acest program cadru şi a mobilizat peste 1,86 miliarde euro din fondul UE pentru serviciile de apă şi canalizare destinat României.
De la începutul activităţii în România, BERD a investit aproximativ 6,4 miliarde euro în peste 343 de proiecte şi a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finanţare.