”După cum vedeți și dumneavoastră, prețurile la alimentele de bază, cartofi, ceapă, au crescut extraordinar de mult, dar informez consumatorii că aceste prețuri nu se regăsesc la producătorul agricol. Câștigul se regăsește la vestiții samsari, vestiții evazioniști din domeniul legumelor și fructelor, și mi-aș dori ca autoritățile să se implice mult mai activ în controlul acestor activități ilegale de comercializare a produselor agroalimentare.
Avem semnale la această dată ca piețele de gros sunt pline de legume, verdețuri din import Bulgaria și Ungaria. Ne întrebăm cum au reușit acești comercianți să introducă în țară aceste tipuri de legume având în vedere că o mare parte din granițe sunt închise. Noi, producătorii din România și din județul Olt, la această dată, avem o cantitate destul de suficientă de legume, verdețuri. Vrem ca noi să fim în piață, vrem ca noi să obținem un preț mai bun pentru că avem nevoie să ne capitalizăm atât noi cât și ferma noastră și cer public ministrului Agriculturii și secretarilor de stat, tuturor organelor care au competența de a verifica aceste importuri să își facă treaba. Avem legislație, ea trebuie doar aplicată.
Au apărut, atât în piețele de gros, cât și în piețele agroalimentare, acești falși fermieri care obțin atestate de producători, carnete de comercializare, cu marfă de import cu etichetă de marfă românească. Atenție, consumatori, cereți vânzătorilor să vă pună la dispoziție proveniența mărfii. Vă spun cu siguranță că totul se vinde ca marfă românească la această dată. Se aduc în ambalaje din țările respective și se redesfac, se ambalează în alte tipuri de ambalaje tot pentru a vă duce pe dumneavoastră în eroare și să cumpărați aceste produse crezând că sunt românești. Vă rugăm, pe dumneavoastră, consumatorii, să fiți atenți de unde cumpărați, rugăm autoritățile să aplice legislația națională în vigoare.
Dorim urgent un control în piețele din București și din țară, pentru că noi nu mai putem rezista foarte mult. Aceste legume, verdețuri știți că au o perioadă scurtă de vegetație. Consumatorii au nevoie de aceste tipuri de legume. Am avut o iarnă mai prietenoasă și găsim la această dată destulă marfă pentru a fi prezenți în piețele agroalimentare. Până la urmă noi, fermierii mici, fermierii mijlocii, ferma de familie, se pare că o să reușim să asigurăm hrană, proaspătă și sănătoasă, pentru toți locuitorii României.”