Avansul vânzărilor se datorează creşterii de două cifre înregistrată de divizia de consum şi de cea pentru companii, în timp ce vânzările de telefoane şi echipamente pentru internet au rămas neschimbate, la 294 miliarde yuani (62,3 miliarde dolari).
Washingtonul a avertizat că echipamentele produse de grupul chinez Huawei ar putea fi utilizate de autorităţile de la Beijing pentru spionaj şi în consecinţă Washingtonul a cerut statelor aliate să evite echipamentele Huawei. De asemenea, compania chineză se confruntă şi cu arestarea, în luna decembrie, a directorul financiar, Meng Wanzhou. Aceasta a fost arestată în Canada, la cererea SUA, pe fondul acuzaţiilor că ea şi Huwei au violat sancţiunile impuse de SUA împotriva Iranului.
„Pe viitor, vom face tot ceea ce putem pentru a evita distracţiile din afară, să îmbunătăţim managementul şi să facem progrese spre obiectivele noastre strategice”, a declarat Guo Ping, cel care în prezent deţinea preşedinţia rotativă la Huawei. Guo Ping a reiterat că Huawei nu reprezintă un risc la adresa securităţii. „Niciun guvern sau o terţă parte nu deţine acţiuni la compania noastră sau să intervină în operaţiunile şi procesul de luare a deciziilor”, a spus Guo Ping.
Preşedintele Huawei a mai spus că poziţia de lider pe care o deţine Huawei pe piaţa de telecomunicaţii fac din grupul chinez un jucător crucial pentru lansare serviciilor 5G. „Suntem încrezători că firmele care aleg să lucreze cu Huawei vor fi cele mai competitive în era 5G. Ţările care aleg să lucreze cu Huawei vor dobândi un avantaj în următorul val de creştere a economiei digitale”, a spus Guo Ping.
Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii. Această piaţă este dominată de trei companii, Huawei, Nokia şi Ericsson.
În 2018, Huawei a investit 101,5 miliarde CNY (14,1% din veniturile sale din vânzări) în cercetare și dezvoltare, ocupând locul al cincilea la nivel global în Tabloul de Bord al investițiilor în cercetare și dezvoltare industrială din 2018 al UE. În ultimii zece ani, cheltuielile de cercetare și dezvoltare ale companiei Huawei au ajuns la peste 480 miliarde CNY.
Potrivit datelor oficiale publicate de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), Huawei a depus până în 2018 cereri pentru 5.440 de brevete pentru această organizație, plasând pe primul loc printre toate companiile la nivel global.
În cadrul diviziei de cloud, Huawei a lansat 160 de servicii cloud și 140 de soluții și a colaborat cu partenerii săi pentru a servi clienții din întreaga lume din 40 de zone de disponibilitate în 23 de regiuni. Huawei și-a extins lista de parteneri la peste 6.000 în acest domeniu și explorează activ serviciile AI în mai mult de 200 de proiecte din zece industrii majore, se arată în raportul companiei.