Valve a reuşit de asemenea să reinventeze industria jocurilor cu Steam, cea mai mare platformă de distribuţie digitală de jocuri video din lume.
Gabe Newell, CEO-ul Valve, l-a descoperit pe profesorul grec de economie datorită blogului acestuia. Valve l-a angajat în 2012 pe Varoufakis, potrivit Business Insider.
Multe jocuri video au atât o economie „internă” – jucătorii trebuie să adune resurse pentru a-şi îmbunătăţi personajele – cât şi una exterioară, care le permite utilizatorilor să cumpere, cu bani reali, diverse produse care îi ajută în timpul jocului sau care îmbogăţesc într-un fel sau altul lumea virtuală. Clienţii îşi pot cumpăra arme mai spectaculoase sau costumaţii bizare şi pot tranzacţiona între ei, în regim de barter sau pe bani, aceste accesorii.
Varoufakis a devenit economistul rezident al Valve. A supravegheat economiile virtuale din jocurile Valve şi a făcut experimente cu pieţele online create de companie. Într-o postare pe blogul personal, actualul ministru de Finanţe al Greciei se referă la perioada petrecută la Valve drept „paradisul economiştilor”.