Încă 10 kilometri de autostradă, pregătiţi pentru tăiatul panglicii. Inaugurarea depinde de Guvern, dar şi de constructorul unui lot vecin VIDEO

Încă un lot de 10 kilometri din autostrada Târgu Mureș - Câmpia Turzii se află în faza finală de realizare, anunţă oficialii de la Drumuri. Acesta va fi deschis însă circulaţiei doar dacă va fi realizată breteaua de acces pe autostradă de pe un lot vecin şi dacă Guvernul va aproba noul regulament pentru efectuarea recepţiilor de autostrăzi.
Anemona Andone - joi, 18 oct. 2018, 18:43
Încă 10 kilometri de autostradă, pregătiţi pentru tăiatul panglicii. Inaugurarea depinde de Guvern, dar şi de constructorul unui lot vecin VIDEO

Lotul Ungheni – Ogra de pe șantierul Autostrăzii A3, sectorul cuprins între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, se află în faza finală de realizare. Pe cei 10 km, constructorul a așternut deja straturile finale de asfalt și lucrează la finisaje, cum ar fi montarea de parapete de siguranța sau marcaje orizontale, spun reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri Braşov, într-o postare pe Facebook din 12 octombrie (video jos).

Lotul de 10 kilometri este construit de către austriecii de la Strabag şi este al doilea din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii pregătit pentru inaugurare, după lotul Ogra – Iernut (3,6 kilometri), finalizat deja de către nemţii de la Geiger.

Cele două loturi riscă însă să ajungă autostrăzi-muzeu, adică să nu poată fi deschise circulaţiei dacă nu se finalizează şi breteaua de acces de la Nodul Iernut, aflat pe lotul vecin al constructorului italian Astaldi.

Conform informaţiilor Economica.net, pe lângă breteaua de acces pe autostradă de la Nodul Iernut, se poartă negocieri pentru construirea unui sens giratoriu la capătul bretelei, care va fi util şi unui mare retailer cu depozit în zonă.

Pe lângă finalizarea acestor lucrări de pe lotul italienilor de la Astaldi, este necesară şi aprobarea în Guvern a noului regulament de efectuare a recepţiilor. Acesta permite recepţia unor lucrări din tronsoane de autostradă nefinalizate.

Şi pasionaţii de autostrăzi din cadrul Asociaţiei Pro Infrastructură (API), care au realizat o filmare de la bordul maşinii pe lotul de 10,1 km dintre Ungheni (Aeroport Târgu Mureș) și Ogra, spun că acesta intră în linie dreaptă. Ei adaugă că „este fezabil ca lucrările să fie finalizate substanțial în 2018″.

„Antreprenorul general (Strabag) așterne în aceste zile stratul de uzură pe ultimele porțiuni întârziate. În perioada imediat următoare vom avea marcaje, indicatoare și restul parapetelor de protecție. Sectorul vecin (3,6 km între Ogra și Iernut) executat de Geiger este 100% finalizat și s-a efectuat deja pre-recepția. Din păcate, așa cum am zis încă din 2017 în repetate rânduri, nodul Iernut (aflat pe lotul celor de la Astaldi), care include pasajul DN14A peste A3 și calea ferată, nu va fi gata în 2018. Nici bretelele necesare pentru accesul pe autostradă nu vor fi terminate„, spun reprezentanţii API.

Reprezentanţii API mai spun că noul sens giratoriu de la Iernut ar putea crea o problemă de siguranță rutieră deoarece girația este foarte aproape de trecerea la nivel cu calea ferată.

„Rămâne de văzut dacă Poliția Rutieră va fi de acord și dacă se va considera oportună această descărcare temporară pentru că unii șoferi ghinioniști vor fi nevoiți să stea la barieră 10-15 minute până trece trenul, anulând astfel timpul câștigat și creând o situație periculoasă cu vehicule care staționează pe aliniamentul autostrăzii”, mai spun reprezentanţii API.

Reamintim că anul acesta au mai fost deschişi circulaţiei cei 29 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), Nodul Gilău şi cei 8,7 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu (A3). 

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur vacanțele
Marcel Ciolacu a arătat facturi aproape ilizibile, dar cu antet Nordis Travel pentru a demonstra că și-a plătit singur ...
Marcel Ciolacu a venit ieri cu explicaţii şi cu dovezi privind zborurile în străinătate cu aeronava Nordis, afirmând că toate acele cheltuieli au fost făcute din banii săi personali, însă......
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Jenate de sancțiuni, companiile ruse au început să folosească criptomonede
Companiile ruse au început să folosească criptomonede în plăți internaționale în urma modificărilor legislative ...
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Cum poți scoate profit maxim folosind servicii uzuale oferite de toate băncile din România
Șeful direcției Business din ING Bank, Florin Ilie, arată că anumite servicii bancare care sunt subutilizate de firme ...
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. Bugetul este o ficțiune, o vrăjeală, nici nu știm cât este gaura!
Vești proaste de Sărbători. Vine criza cea mare, avem cel mai mare deficit din lume: România va fi mai rău decât Grecia. ...
Profesorul de economie Bogdan Glăvan, adept militant al piețelor libere, spune că România se apropie de o criză foarte ...