Încă o firmă deţinută de Lehman Brothers în România îşi cere insolvenţa
Nanette Heights Timişoara, în care Lehman Brothers deţine 50%, a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţă. Termenul de judecată este stabilit pentru data de 5 martie. Datele de la Ministerul Finanţelor arată că societatea avea în 2011 datorii de 3,8 milioane de euro.
În luna decembrie a anului trecut, City Gate Timişoara, deţinută de aceleaşi firme, Nanette Real Estate Group NV şi LBREP III TIM SARL, vehicul investiţional al Lehman Brothers Real Estate Partners, a intrat în insolvenţă. Firma avea în 2011 datorii de 11, 6 milioane de euro.
Prin această firmă, cele două companii aveau în plan construcţia unui proiect rezidenţial cu 524 de apartamente la Timişoara pe un teren de 17.809 mp. Green Gate, un alt proiect din Timişoara, urma să fie un proiect construit pe un teren de 4.089 mp, cu 650 mp de spaţii comerciale şi să ofere 170 de locuinţe.
Proiecte şi la Bucureşti
Nu doar Timişoara era pe harta acestor investitori. Tot în perioada de boom imobiliar, compania a cumpărat mai multe terenuri şi la Bucureşti, iar totalul de locuinţe pe care dorea să le construiacă în România ajungea la 12.400. La sfârşitul lui 2007, israelienii de la Nanette anunţau că vor să investească 87 de milioane de euro într-un proiect rezidenţial cu 900 de locuinţe în nordul Bucureştiului, pe un teren de 31.000 mp.
Lake Tower Residence, un alt proiect marca Nanette, urma să fie finalizat în apropiere de Lacul Morii, pe un teren de 10.000 mp şi trebuia să ofere 390 de locuinţe. Lucrările de construcţie au fost începute, dar compania a anunţat în 2009 că proiectele au fost îngheţate până când piaţa îşi va reveni. De asemenea, compania intenţiona construcţia unui proiect cu 470 de apartamente pe un teren de 7.800 mp la Săvineşti. Compania a anunţat ca a investit 30 de milioane de euro pentru achiziţia a cinci terenuri în România: trei în Bucureşti şi două la Timişoara.
Banca a ieşit din faliment în martie 2012, iar în prezent funcţionează ca o companie de lichidare a cărei principală activitate în anii următori va fi vânzarea de active pentru plata creditorilor şi investitorilor.