Încă un mare oraş din ţară şi-a luat autobuze noi. Vezi cum arată

Economica.net
06 01. 2018
ratbrasov_15104900

Sursa foto: Forum Metrou Uşor

Primăria Municipiului Braşov a închiriat 6 autobuze BMC NeoCity de 8,5 metri lungime pentru a fi folosite în special pe linia nou înfiinţată (60) care face legătura între parcarea din Poiana Mica şi Telecabina din Poiana Braşov.

BT Operational Leasing a depus singura ofertă în cadrul licitaţiei, valoarea contractului fiind estimată, iniţial, la suma de 5,78 milioane de lei, fără TVA. Într-un final, preţul la care a fost adjudecat contractul a fost mult mai mic, respectiv de 3,99 milioane de lei, fără TVA, anunţă bizbraşov.ro.

Maşinile au fost luate prin leasing operaţional, Regia Autonomă de Transport Braşov urmând să plătească pentru acestea 62 de rate lunare.

Asociaţia Metrou Uşor prezintă imagini cu autobuzele noi de la Braşov.

„Am calatorit cu două dintre acestea. Sunt extrem de zgomotoase în momentul în care iau virajele (în interior – volanul şuiera precum un Ikarus Z60 care circula în Bucureşti), autobuzele tremură când staţionează (deşi aveau, în medie, puţin peste 2.000 de kilometri), spaţiul din interior e foarte îngust (nu înţeleg cum încap atâţia călători conform „structurii” autobuzului), nu există un spaţiu în care să fie depozitate ski-urile călătorilor”, spune Victor Silaghi, membru al Asociaţiei Metrou Uşor.

Pe de altă parte, el scoate în evidenţă şi lucrurile pozitive: „design-ul exterior care seamănă cu un extraterestru sau un autobuz Volvo şi căldura din interior care e ireproşabilă”.

Contactată de către ECONOMICA.NET, Silvia Colacea, directorul executiv al BMC Truck & Bus, firma care distribuie autobuzele turceşti în România, a spus că s-a încadrat în cerinţele autorităţii contractante, care a vrut autobuze de 8,5 metri lungime.

Dacă Primăria Braşov ar fi vrut autobuze mai mari, de 12 metri lungime de exemplu, compania sa ar fi oferit dintre cele fabricate în România, la Ciorogârla, adaugă reprezentanta BMC Truck & Bus.

În ceea ce priveşte planurile pentru autobuzul fabricat lângă Bucureşti, Silvia Colacea spune că speră să îl vândă la Cluj şi Sibiu, unde sunt în desfăşurare licitaţii pentru achiziţia a 60, respectiv 10 bucăţi.

Citeşte şi Autobuzul făcut lângă Bucureşti pe care nu îl vrea nimeni