Potrivit Primăriei sectorului 1, până joia trecută, 39 de societăţi au notificat administraţia locală referitor la reducerile pe care intenţionează să le aplice.
Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza acestei zone administrative pot depune notificările la Registratura Primăriei sectorului 1 din bd. Banu Manta sau pot trimite documentaţia prin poştă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marţi, joi între orele 8,30 – 18,30, iar miercuri şi vineri între 8,30 şi 16,30.
Biroul de presă al Primăriei sectorului 5 a precizat, luni, pentru AGERPRES, că până vinerea trecută cinci firme depuseseră notificări la autoritatea locală.
Conform sursei citate, notificările pot fi depuse până pe 15 august, la sediul Primăriei sectorului 5, de luni până vineri, între orele 8,00 – 16,00.
Primăria sectorului 6 a menţionat, la rândul său, pentru AGERPRES, că până joia trecută aproape 40 de magazine au depus la autoritatea locală notificări pentru vânzări la preţ redus. Conform sursei citate, notificările se depun la Biroul Unic al Primăriei sectorului 6 din Calea Plevnei.
Ordonanţa de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare prevede că vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată administraţiei locale. Conform aceluiaşi act normativ, comercializarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ‘soldare/ soldări/ solduri’ şi care, printr-o reducere de preţuri, are drept efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul.
Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive, etc.).
Nerespectarea dispoziţiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.