Potrivit acestuia, până în prezent a fost stabilită societatea care se va ocupa de exproprieri, fiind deja demarate discuţiile cu o parte dintre persoanele care urmează să fie despăgubite. Viceprimarul s-a declarat optimist în privinţa demarării lucrărilor la centură, apreciind că în perioada următoare vor fi făcuţi paşii necesari în acest sens.
‘Am primit o adresă de la cei care se ocupă de centura ocolitoare, suntem convinşi că în perioada următoare se vor face paşi pentru demararea lucrărilor, îi aşteptăm la negocieri. S-a stabilit şi societatea care se va ocupa de exproprieri, nu ştim exact câţi cetăţeni vor fi expropriaţi. E posibil să fie anumite porţiuni de teren de la suprafeţele pe care le deţin, e posibil să fie şi nevoie să se demoleze case, vom vedea’, a spus Aurel Popescu.
Centura Târgu-Jiu va fi realizată de firma italiană Collini Lavori SpA, ai cărei reprezentanţi au oferit la licitaţie 35 de milioane de euro, aproape jumătate faţă de preţul estimat de autorităţi, şi are termen de finalizare în termen de doi ani. Varianta ocolitoare are o lungime de 20 de kilometri şi este compusă din doua tronsoane – varianta est care asigură legăturile pe partea de est între Filiaşi (DN66), Râmnicu Vâlcea (DN67) şi Petroşani (DN 66) şi are o lungime de 14.909 de metri şi varianta vest care asigură legăturile pe partea de vest între Filiaşi (DN66), Drobeta Turnu Severin (DN67) şi Băile Herculane (DN67D) şi are o lungime de 5.078 de metri.
Valoarea contractului este de 151.211.642 de lei (fără TVA) din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, restul de 15% fiind asigurate de Guvern.