UPDATE Incident la Londra: o maşină a intrat în mai mulţi pietoni. Poliţia spune că nu este vorba de un atac terorist

Mai multe persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat pe trotuarul din faţa Muzeului de Istorie Naturală din Londra, informează sâmbătă presa locală, transmite Reuters.
Economica.net - sâm, 07 oct. 2017, 14:07
UPDATE Incident la Londra: o maşină a intrat în mai mulţi pietoni. Poliţia spune că nu este vorba de un atac terorist

UPDATE 19.01 Poliţia a anunţat că păstrează o minte deschisă după ce o maşină a intrat sâmbătă într-un grup de trecători în faţa Muzeului de Istorie Naturală din Londra, contrazicând un comentariu făcut mai devreme potrivit căruia nu tratează incidentul ca fiind unul terorist, transmite Reuters. 

UPDATE 18.40: Poliţia londoneză a anunţat că, în această etapă, incidentul petrecut sâmbătă în faţa unui muzeu din vestul Londrei în care au fost rănite mai multe persoane nu este considerat ca având legătură cu terorismul, transmit Reuters şi EFE.

Incidentul s-a produs la ora 13:20 GMT.

Potrivit agenţiei de presă britanice, poliţia londoneză este la curent cu incidentul de pe Exhibition Road, din vestul Londrei şi cu faptul că mai multe persoane au fost rănite. Totodată, forţele de ordine au anunţat că la faţa locului a fost arestat un individ. 

BBC transmite doar o alertă conform căreia există informaţii despre un incident cu o maşină în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din Londra. 

Poliţia londoneză a anunţat sâmbătă că mai mulţi trecători au fost răniţi în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din oraş şi că un bărbat a fost arestat la locul incidentului, transmite Reuters, care aminteşte că presa britanică a relatat că o maşină a pătruns pe trotuarul din faţa muzeului. 

Poliţia a descris incidentul din zona South Kensington, din vestul Londrei, drept o coliziune şi a menţionat că anchetează cazul. Potrivit EFE, poliţia metropolitană nu a făcut referire la un posibil act terorist. 

„Investigaţiile pentru stabilirea circumstanţelor şi a motivului sunt în curs de desfăşurare”, a anunţat poliţia. În declaraţia poliţiei londoneze se mai menţiona că la faţa locului se află agenţi de poliţie şi că a fost solicitat şi serviciul de ambulanţă din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului. 

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliţia după „un incident serios” în faţa clădirii şi că va furniza mai multe informaţii mai târziu. Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis şi că cei aflaţi deja în muzeu sunt scoşi afară printr-o ieşire secundară. 

Reuters aminteşte că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanţi este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule. 

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Romgaz a luat jumătate de miliard de euro din emisiunea de obligaţiuni prin Programul Euro Medium Term Notes
Burduja: Romgaz a luat jumătate de miliard de euro din emisiunea de obligaţiuni prin Programul Euro Medium Term Notes
Romgaz a înregistrat un succes istoric în cadrul emisiunii inaugurale de obligaţiuni, în valoare de 500 milioane de euro, realizată prin Programul Euro Medium Term Notes, informează Ministerul......
Criză Orientul Mijlociu – Hezbollahul libanez afirmă că va continua să combată „agresiunea” Israelului
Criză Orientul Mijlociu – Hezbollahul libanez afirmă că va continua să combată „agresiunea” Israelului
Hezbollahul libanez a afirmat luni, într-un comunicat emis la un an după atacul Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie ...
Noua eră a gazelor lichefiate – GNL vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu energie, spun importatorii
Noua eră a gazelor lichefiate – GNL vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu ...
Gazele naturale lichefiate (GNL) vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu energie, chiar ...
Chisăliţă (AEI): Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată a energiei să se transforme într-o piaţă a furnizorilor deştepţi
Chisăliţă (AEI): Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată a energiei să se transforme într-o piaţă a furnizorilor ...
Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată să se transforme într-o piaţă a furnizorilor deştepţi, care să ...