Cum eviţi să fii păcălit de site-urile de reduceri

Piaţa românească a reducerilor colective se apropie de maturitate, iar site-urile mici sau cele ale căror practici comerciale nu au fost corecte vor dispărea.
Economica.net - joi, 08 aug. 2013, 21:15
Cum eviţi să fii păcălit de site-urile de reduceri

“La 3 ani de la introducerea conceptului de discount colectiv pe piaţa din România, este evident că ne aflăm intr-o perioadă de consolidare a pieţei, când ritmul de creştere nu mai poate fi la fel de mare ca în anii precedenţi. În 2013 FunDeal.ro, jucătorul no.1 în piaţa site-urilor de reduceri colective, urmăreşte creşterea cotei de piaţă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Roberto Lazarov, CEO FunDeal.ro.

Potrivit lui Alain Marin, CEO MarketDeal.ro, unele site-uri adoptă strategii de „îmbunătăţire”a cifrelor de pe site, doar pentru a se menţine în topuri, realitatea fiind alta.

“În schimb, este evidentă scăderea cu aproximativ 50% a pieţei faţă de anul trecut, în această perioadă a anului. Nu mai este la fel de uşor să ai un deal trendsetter, pentru că piaţa din România s-a mişcat foarte repede şi în aproximativ 3 ani a ajuns la o anumită maturitate care pune accent pe calitatea ofertei şi pe numele comerciantului promovat. Se pare ca anul aceste este mai atipic, credem noi şi datorită selecţiei naturale ce are loc în această piaţa de vânzări colective, şi mă refer aici la cine rămâne şi cine pleacă din această piaţă.” a declarat Alain Marin.

Ce promoţii caută românii

Deşi în anii trecuţi focusul site-urilor de reduceri era format în principal din servicii medicale sau de înfrumuseţare, românii au descoperit avantajele ofertelor turistice, iar tot mai mulţi dintre aceştia aleg să plece în vacanţă cumpărând pachete de pe site-urile de reduceri colective.

“Clienţii îşi doresc să gasească pe site o tot mai mare varietate de servicii şi produse, iar prin verticale dedicate ne dorim să oferim de la produse home& deco, electronice şi electrocasnice până la vacanţa de vis şi biletele de avion precum şi multe alte subcategorii.  Desi serviciile de piaţă continuă să deţina cea mai mare pondere în volumul total al tranzacţiilor, prin agenţia proprie de turism, FunDeal Travel, am venit în întampinarea utilizatorilor noştri şi prin urmare creşterea cea mai mare se înregistrează pe segmentul de vacanţe şi turism”, a mai spus Lazarov.

Nici la MarketDeal lucrurile nu stau diferit. Astfel, potrivit lui Alain Marin, ţinând cont de perioada concediilor şi sezonul estival, firesc că vacanţele sunt cele mai căutate. În topul preferinţelor fiind litoralul şi muntele românesc, Grecia, Bulgaria şi Turcia.

Mare atenţie de unde cumpăraţi voucherele

Nu sunt puţine cazurile în care produsele de pe site-urile de reduceri sunt mai scumpe în comparaţie cu cele din magazinele clasice, sau serviciile oferite nu sunt tocmai cele promise sau chiar site-ul nu funcţionează legal. Ce trebuie să facă un client înainte de achiziţionarea unui voucher.

“Cred că un site care nu functionează legal, se vede din momentul în care ţi s-a deschis prima pagină. Este imposibil să nu observi tot felul de oferte care fie nu au logică, fie preţurile sunt cel putin dubioase, brandurile promovate nu au contact sau suportul tehnic al site-ului nu este present. Cu siguranţă sunt şi persoane care nu au primit tocmai serviciul/produsul achiziţionat. Pentru ca piaţa să fie cât mai curată şi lipsită de astfel de „pacaleli” avem nevoie şi de implicarea corespunzatoarea şi responsabilă a consumatorului”, a spus CEO-ul MarketDeal.

Potrivit lui Roberto Lazarov de la FunDeal, Este important ca utilizatorii să verifice inainte să achizitioneze,  deoarece există atât site-uri cât şi comercianţi care au arătat neseriozitate în îndeplinirea aşteptărilor, generând opinii negative faţă de piaţă.
Reprezentantul MarketDeal ne sfătuieşte că înainte de a achiziţiona un voucher, sună la comerciantul promovat pentru aţi face o rezervare sau pentru a cere detalii cu privire la produs/serviciu.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...