India estimează că 87 de miliarde de dolari vor fi investiți în industria petrochimică locală în următorii zece ani

India se aşteaptă în următorul deceniu să obţină investiţii de 87 de miliarde de dolari pentru a face faţă cererii în creştere de produse petrochimice, a anunţat vineri ministrul Petrolului, Singh Puri, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 18 oct. 2024, 21:40
India estimează că 87 de miliarde de dolari vor fi investiți în industria petrochimică locală în următorii zece ani

„În condiţiile în care din ce în ce mai mulţi cetăţeni intră în clasa de mijloc, cererea pentru o gamă largă de produse, multe obţinute din petrochimie, va creşte semnificativ”, a declarat ministrul la evenimentul India Chem 2024 din Mumbai.

Consumul per capita al Indiei de produse petrochimice este mult sub nivelul din statele dezvoltate, ceea ce oferă oportunităţi de investiţii mai ridicate în sector, a explicat ministrul Petrolului.

India consumă anual 25 – 30 milioane de tone metrice de produse petrochimice, iar sectorul chimic şi petrochimic, evaluat în prezent la 220 de miliarde de dolari, ar urma să crească la 300 de miliarde de dolari până în 2025, a declarat Puri.

India, China şi Orientul Mijlociu îşi dezvoltă pe plan intern sectorul petrochimic de producţie, pentru a sprijini industria de rafinare a petrolului, chiar dacă lumea trece la surse de energie mai curate.

Marile companii petroliere de stat şi private din India, cum ar fi Nayara Energy şi Haldia Petrochemicals, au anunţat deja planuri de majorare a producţiei.

Puri a apreciat că firme ca Haldia, ONGC şi BPCL s-au angajat să facă investiţii de 45 de miliarde de dolari şi sunt estimate investiţii de încă 100 de miliarde de dolari pentru a face faţă cererii în creştere şi pentru a sprijini tranziţia ţării către un viitor cu emisii mai scăzute.

Luna trecută, Ministerul Energiei Regenerabile din India a anunţat că a obţinut angajamente combinate privind investiţiile în valoare de 386 de miliarde de dolari de la bănci şi instituţii financiare.

Investiţiile vor ajuta India să-şi atingă obiectivul de a-şi majora cu peste 50% capacitatea de electricitate curată până în 2030, a anunţat ministrul Energiei Regenerabile, Pralhad Joshi, la o conferinţă desfăşurată în Gandhinagar, capitala statului Gujarat. Oficialul a cerut înainte de conferinţă dezvoltatorilor şi investitorilor să-şi prezinte angajamente privind investiţiile.

India, al treilea emiţător de carbon din lume, după China şi SUA, vrea ca până la finalul deceniului să aibă capacitate non-fosilă de 500 gigawaţi (GW). Pentru îndeplinirea acestei ţinte, ţara are nevoie să adauge anual aproximativ 44 GW până în 2030, triplând media din ultimii cinci ani.

Creşterea rapidă a cererii de electricitate în India a atras interesul investitorilor, dar dificultăţile din reţeaua de transmisie şi întârzierile în achiziţionarea terenurilor afectează creşterea industriei energetice.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
MiR lansează o platformă software care poate gestiona flote de chiar și 100 de roboți
MiR lansează o platformă software care poate gestiona flote de chiar și 100 de roboți
Mobile Industrial Robots (MiR), companie de pionierat în domeniul roboților mobili autonomi (Autonomous Mobile Robot/AMR), a lansat MiR Fleet Enterprise, o platformă care poate gestiona flote......
Angel Tîlvăr: NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid şi eficient la orice provocare din zona Mării Negre, pentru a asigura securitatea tuturor aliaţilor
Angel Tîlvăr: NATO trebuie să fie pregătită să răspundă rapid şi eficient la orice provocare din zona Mării Negre, ...
România a informat membrii NATO cu privire la măsurile adoptate la nivel aliat şi regional având în vedere recenta incursiune ...
Olandezii de la Photon Energy anunță că subsidiara sa din România a finalizat și conectat la rețea centrala fotovoltaică din Sărulești, județul Călărași
Olandezii de la Photon Energy anunță că subsidiara sa din România a finalizat și conectat la rețea centrala fotovoltaică ...
Compania olandeză Photon Energy N.V. anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L., subsidiara sa locală dedicată ...
Economia Ucrainei a crescut cu 4,5% în primele nouă luni din 2024
Economia Ucrainei a crescut cu 4,5% în primele nouă luni din 2024
Produsul Intern Brut al Ucrainei a crescut în ritm anual cu 4,5% în primele nouă luni din 2024, a anunţat vineri ministrul ...