India va avea a cincea mare piaţă bursieră – Goldman Sachs

Capitalizarea bursieră a companiilor indiene ar urma să crească de la 3.500 miliarde de dolari la 5.000 miliarde de dolari până în 2024, India devenind a cincea cea mai mare piaţă bursieră din lume, au apreciat luni analiştii de la Goldman Sachs, transmite Bloomberg.
AGERPRES - mar, 21 sept. 2021, 10:12
India va avea a cincea mare piaţă bursieră - Goldman Sachs

În următorii doi-trei ani, capitalizarea bursieră ar putea creşte cu aproape 400 miliarde de dolari în urma noilor Oferte Publice Iniţiale (IPO), susţine analistul Sunil Koul.

„Ne menţinem aşteptările unei redresări solide ciclice şi a unor fluxuri de numerar. În plus, potenţialul de creştere al noilor sectoare ale economiei sprijină opiniile noastre pe termen mediu”, apreciază Goldman Sachs.

Aceştia susţin că: „Investitorii pot găsi oportunităţi financiare atractive, atât timp cât nu plătesc în plus pentru creştere, aşa cum s-a văzut în randamentul pozitiv semnificativ al acţiunilor chineze din noile sectoare ale economiei în ultimul deceniu”.

India intenţionează să vândă în următorii patru ani active deţinute de stat în valoare de 6.000 miliarde de rupii (80,90 miliarde de dolari), conform planurilor de privatizare anunţate în bugetul pentru perioada 2021/2022, pentru a-şi întări finanţele publice şi a stimula creşterea celei de-a treia mari economii asiatice, a anunţat luna trecută Amitabh Kant, şeful organizaţiei guvernamentale NITI Aayog.

Urmează să fie vândute gazoducte, autostrăzi, active din domeniul feroviar şi de telecomunicaţii, şi facilităţi de depozitare, printre alte active, a informat Kant la o conferinţă de presă.

Autorităţile vor să listeze compania de stat Life Insurance Corp of India şi să privatizeze rafinăria Bharat Petroleum Corp Ltd şi operatorul aerian Air India Ltd.

Câştigurile din privatizare sunt cruciale pentru India, care a raportat un deficit fiscal record de 9,3% din PIB în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2021, când
economia s-a contractat cu 7,3%. Guvernul vrea să reducă deficitul fiscal la 6,8% din PIB în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2022, când economia ar urma să înregistreze un avans de 10,5%.

Te-ar mai putea interesa și
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 mii de miliarde de dolari), a declarat joi un înalt oficial din statistică,......
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...