Industria jocurilor de noroc va creşte şi în 2020

Economica.net
11 02. 2020
bani_pariuri_jocuri_de_noroc_888777_05319000

Conform unei analize se asteapta ca aceasta crestere sa continue si in 2020, iar veniturile din industria jocurilor de noroc sa treaca de 2.5 de miliarde de euro in Romania.

Acest domeniu a avut o crestere fulminanta in ultimii ani, pe masura ce legislatia in vigoare a fost modificata si piata jocurilor de noroc a devenit un mediu mult mai bun atat pentru jucatori, cat si pentru stat, care colecteaza taxe si impozite mai mari.

In 2013, profiturile totale generate la nivel national erau de aproximativ 166 de milioane de lei, iar in 2018 au crescut de peste 5 ori, ajungand la aproximativ 838 de milioane de lei.

Conform unui studiu realizat de GfK Romania, 15% din totalul populatiei de peste 18 ani a jucat cel putin o data in ultimul an la jocuri de noroc de tip loto, casino, pariuri sportive, jocuri de tip slot machines sau jocuri de carti.

In general, romanii care joaca cel mai frecvent au varste intre 18 si 24 de ani si sunt barbati necasatoriti.

De altfel, un sfert dintre barbatii majori din Romania au recunoscut ca au practicat cel putin o data in ultimul an activitati de jocuri de noroc. In schimb, numarul femeilor trecute de 18 ani ce au jucat la jocuri de noroc este de 7 la suta.

Din aceasta industrie, cele mai frecventate sunt agentiile de pariuri sportive online. Jucatorii au cote mai bune decat la agentiile terestre, posibilitati mai multe de pariere, beneficiaza constant de bonusuri si pot urmari prin live stream evenimentele pe care pariaza.

Este insa indicat ca jucatorii sa verifice lista agentiilor de pariuri autorizate in tara noastra inainte de a incepe sa joace. Conform legislatiei in vigoare, persoanele care joaca la agentii sau cazinouri care nu sunt autorizate de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc risca o amenda intre 5 si 10 mii de lei.

Romanii spun ca apeleaza la jocuri de noroc din dorinta de a se distra sau relaxa. Acesta este si scopul general al jocurilor de noroc, insa exista si cazuri in care unii romani au capatat o dependenta si au ajuns sa joace sume mari de bani.

Tocmai din acest motiv, legislatia a fost schimbata, iar operatorii jocurilor de noroc au creat programe speciale pentru a combate dependenta. In plus, si statul colecteaza sume de bani din partea operatorilor pentru a crea programe ce au ca scop aceasta lupta impotriva dependentei.

Din datele cunoscute la nivelul anului 2018, aproximativ o suta de mii de romani au fost dependenti de jocuri de noroc.