Industria serviciilor de tip call center va atinge aproximativ 200 milioane de euro în acest an

Economica.net
28 11. 2012
call_center_recruiters_42646800

„În 2012, industria locală de call center outsourcing şi-a continuat creşterea din anii precedenţi, atât ca urmare a amplificării fenomenului de externalizare a serviciilor de profil de către companiile care activează în România, cât şi datorită extinderii activităţii call-centerelor din România către clienţii de pe pieţele externe”, a declarat directorul CGS România, Vladimir Sterescu, într-un comunicat.

În prezent, în România activează 200 de companii specializate pe servicii de call center, majoritatea fiind call-centere interne ale marilor companii (denumite captive).

„Industria locală de call center outsourcing este pe un trend ascendent de câţiva ani, criza economică stimulându-i creşterea datorită schimbărilor pe care le-a indus: pe de o parte, recesiunea a forţat companiile să îşi optimizeze cheltuielile, aşa încât acestea au externalizat activităţile care nu aparţineau business-ului de bază”, se spune în comunicat.

În plus, aproape fiecare firmă a pierdut clienţi din cauza crizei şi, în acest context, companiile acordă o atenţie sporită fidelizării clienţilor şi comunicării eficiente cu aceştia, fapt care presupune, între altele, investiţii semnificative în tehnologie, întrucât platformele utilizate trebuie să asigure gestionarea cât mai eficientă a interacţiunilor mixte – telefonie, email, chat, social media şi aplicaţii mobile.

O altă direcţie care a contribuit la dezvoltarea industriei locale de call center outsourcing a fost extinderea activităţii call center-lor din România către clienţii din alte ţări- regiunea Balcanilor, vestul Europei, America de Nord sau Orientul Mijlociu.

„Direcţiile noastre strategice de dezvoltare prevăd dezvoltarea portofoliului de clienţi europeni, în special din Europa Centrală şi de Vest, unde considerăm că există un foarte bun potenţial de care competenţele noastre pot profita. De altfel, recent am început să abordăm piaţa din Ungaria, pentru care avem personal foarte bine pregătit, cunoscător al limbii maghiare şi cu care putem răspunde cererii din ţara vecină”, a spus Sterescu.

CGS România şi-a început activitatea în 2002 şi are aproape 3.000 de angajaţi în locaţiile din Bucureşti, Braşov şi Sibiu.

Înfiinţată în New York, Statele Unite, în 1984, CGS furnizeaza soluţii tehnologice de afaceri, comerţ electronic, consultanţă, servicii de mesagerie, dezvoltare de aplicaţii software şi servicii de training, deservind clienti din America de Nord, Europa, Asia, Orientul Mijlociu si Africa.